Last news in Fakti

2 Януари, 2017 06:29 1 211 0

Чрез ДНК-то ни ще знаем какво да ядем

  • днк-
  • калории-
  • хранителен тип

Персонализирана компания по хранене ще използва собственото ни ДНК, за да предложи най-добрият вариант за консумация на храни.

През последните години диетите се фокусират основно върху увеличаването на протеините, премахването на мазнините, намаляването на калориите и т.н.

Нова компания със седалище Калифорния ще работи, за да разбере защо този тип диети се провалят. Нито една от тях не обръща внимание на ДНК-то на човека, за да се създаде индивидуален план за неговото хранене. Активната работа на компанията ще започне в началото на 2017г.

Изследванията показват, че една от причините популярните диети да не успяват да доведат до желаните резултати е, че едни и същи храни могат да повлияят различно върху различните хора – тя може да осигури за едни повече калории, за други – по-малко. Невъзможно е всички да се храним еднакво.

Пълната програма на фирмата за потребителите ще включва не количеството калории или хранителен тип, а ще се фокусира върху това как собственият ни организъм реагира на храна. Ще се правят проследяващи тестове и инструктори по хранене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА