Last news in Fakti

4 Януари, 2017 10:00 2 939 0

4 причини детето ви да порасне с домашен любимец

  • куче-
  • котка-
  • дете-
  • здраве-
  • алергии-
  • домашен любимец-
  • ползи

Да имат домашен любимец е един от първите и най-желани подаръци за децата. Обичайно родителите са против, но ако все пак сте се поддали на празничния дух и сте взели домашен любимец или все още се колебаете, вижте някои съществени ползи от това детето ви да порасне заедно с животинка вкъщи.

В топ 5 на най-желаните домашни любимци от децата попадат кучета, котки, зайци, морски свинчета, хамстери и папагали. Ето как съжителството на децата с тези животни могат да се отразят повече от благоприятно върху здравето, възпитанието и въобще всички аспекти от живота на детето, според rozali.bg.

Домашните любимци укрепват здравето на децата

Забравете за притесненията, че с взимането на домашен любимец детето ви ще развие алергия към козината на животните, ще се зарази от някое предавано от животните заболявания и т.н. Точно обратното! Домашните любимци определено нарушават стерилната обстановка у дома, но именно това стимулира и укрепва имунната система. А така децата, които имат домашни любимци, боледуват много по-малко, а рискът от развитие на алергии или астма е минимален. Дори се смята, че домашните любимци са най-доброто лекарство срещу подобни проблеми.

Основателна причина да отгледате детето си в компанията на домашни любимци е и, че те действат изключително благоприятно на сърдечно-съдовата и нервната системи. Децата, които се грижат за животни, са по-спокойни, не са податливи на стрес и тревожност. Смята се също, че животните подобряват съня на децата и решават проблемите с нощните събуждания, кошмари и т.н.

Домашните любимци възпитават децата в грижовност

Децата, които имат домашни любимци, са много по-грижовни, чувствителни, състрадателни, не са склонни към проява на агресия. Научават се на ред, трудолюбие, дисциплина и търпение.

Домашните любимци спомагат за активния начин на живот на децата

Домашните любимци са точно това, от което се нуждаят хиперактивните деца или тези, чиято двигателна активност се ограничава само с кликането на мишката или боравенето с дистанционното. В този ред на мисли, животните (най-вече кучетата) успешно помагат на деца, страдащи от наднормено тегло.

Домашните любимци помагат на децата в общуването

Много деца имат проблеми с общуването, особено, ако са по-срамежливи и затворени в себе си. А домашните любимци са идеалният начин за децата да намерят общ език с околните и да се отпуснат в комуникацията си с тях. Ето защо домашните любимци са идеални за децата, страдащи от аутизъм. Освен това няма по-добри приятели от животните за едно дете, така че бъдете сигурни, че наследниците ви ще са винаги в добра компания и няма да се чувстват самотни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА