1 440 3

Бебе в Париж почина след прием на продукт с витамин D

Все още не е ясно дали има връзка между медикамента и смъртта на новороденото

Бебе в Париж почина след прием на продукт с витамин D
Милена Трачева

Бебе на 10 дни е починало във френската столица Париж, след като получило доза от продукт, използван за засилване на количеството витамин D в организма, съобщава Агенцията за безопасност на лекарствата, цитирани от Europe 1.

Френският здравен орган заяви, че все още не е установена връзката между смъртта на детето, починало на 21 декември, след като получило кардио-респираторен пристъп и приемането на продукта Uvesterol D, разработен от лаборатория Crinex.

След този случай някои френски експерти призоваха за незабавно спиране на лекарството.

"Всеки ден стотици хиляди деца получават витамин D. В негово отсъствие, децата са застрашени от болести като рахит, които могат да бъдат много сериозни", обясни пред Европа 1 педиатърът Робърт Коен. "Спирането на тези продукти не е решение. Ние трябва да подобрим или да променим начина на прилагане на витамин D. Той продължава да е изключително полезен и важен компонент за развитието на децата."

"Изследвания вече са ход, за да се установи точната причина за смъртта и да се види дали тя би могла да е свързана с Uvesterol D", съобщи в изявление службата, която отговаря за безопасността на лекарствата във Франция.

Франция

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 111
  Отговор
  1 13:57  03.01.17
  На дъщеря ми, родена през октомври в София (един от градовете с много малко слънце през зимата) не съм и дала и една капка витамин Д. Тогава пак имаше някакви проблеми и изтеглени партиди и аз прецених, че просто няма да и давам. Качваше ми по 1 кг. на месец, като първия месец качи 1.800 грама и не е имала рахит. Моля ви, престанете да си пробутвате скапаните продукти, научете майките да кърмят и спрете да ни тровите децата. Франция не е скандинавска държава, подяволите, че да се налага даването на витаин Д. Този доктор да каже колко пари взима за пропагандата си.
 • баш батка
  Отговор
  2 15:02  03.01.17
  Абе "роднините ви", вие османци ли сте? Празниците свършиха защо продължавата да пускате само смърт и насилие? Нищо празнично, деца нямате ли? Алах да ви пази бедните душички!
 • Наясно сме да
  Отговор
  3 15:07  03.01.17
  Я витамин Д я ваксини,то там е тъмна Индия с тия витамини и ваксини,но белите престилки пак ще извъртят нещата,почват до девето коляно да търсят наследствени причини,ако не девето до 20 коляно намират по нещо за което да се хванат,позната история.

Напиши коментар:


Публикувай