5 Януари, 2017 02:00 1 488 1

Най-депресиращият ден в годината

  • депресия-
  • самоубийство

Телата ни са изморени от декемврийската алкохолно-шоколадова диета, а банковите ни сметки са изтънели

Хората гледат на месец януари по два начина. За оптимистите той е ново начало, а за всички останали е изпълнен с неприятности, съобщи в. "Мирър".

Причините за депресията са съвсем обективни. Телата ни са изморени от декемврийската алкохолно-шоколадова диета, а банковите ни сметки са изтънели. Сутрините още се много тъмни и слънцето е твърде слабо, за да регенерира нивата ни на витамин D. Затова съвсем естествено най-потискащият ден от годината е през януари. Нищо чудно, че той е понеделник - 16 януари. Дотогава почти всички са нарушили новогодишните си обещания за промени.

Макар и тъжният понеделник да се отбелязва всяка година, изборът на деня не е строго обоснован научно. Датата е изчислена от психолога Клиф Арнал по формула, отчитаща фактори като студено и влажно време, дългове, изминалите дни след Коледа, общото чувство за ниска мотивация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оптимист

    0 0 Отговор
    А кой е най оптимистичен ден?