1 797 1

Как с пари се купува щастие

Венелина Маринова

„И така, днес искам да говоря за парите и щастието, две неща. за които мнозина от нас мислят много, опитвайки се или да ги спечелят, или да ги увеличат. Всички сме чували фразата „Щастието с пари не се купува”. Е, днес, аз ще ви кажа, че това всъщност не е вярно.”, казва Майкъл Нортън в това видео на TED.

Майкъл Нортън, професор по бизнес администрация в катедрата по маркетинг на Харвард Бизнес Скул, споделя завладяващи изследвания за това как наистина парите могат да купят щастие - когато не ги харчите за себе си. Неговата лекция за TED се базира на проучванията му за това как се чувстваме, когато купуваме и харчим пари.

Чуйте изненадващи данни за многото начини, чрез които про-социалните разходи могат да бъдат от полза за вас, в работата ви или за други хора (разбира се). А също и интересни наблюдения върху това какво се случва с хората, спечелили от лотарията.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Николаки
    Отговор
    1 05:57  07.01.17
    Бъдете щастливи, хора! Харчете парите си за мен!

Напиши коментар:


Публикувай