Last news in Fakti

5 Януари, 2017 05:45 8 712 3

5 съвета за сърцето и студеното време

  • студ-
  • време-
  • прогноза
5 съвета за сърцето и студеното време - 1

Установено е, че рискът от сърдечни атаки се увеличава поне два пъти при хипертониците, когато температурите падат под минус 4 градуса. За това трябва да се внимава при очаквания сибирски студ следващите дни.

Симптомите за повиша­ване на кръвното налягане са: главоболие, особена те­жест в областта на тила, световъртежи, сърцебие­не, пулсации в слепоочието, загуба на апетит, леко гаде­не, слабото усещане на тъ­па или остра болка в сърце­то. Всички тези симптоми се съпътстват с безсъние, повишена уморяемост и раздразнителност.

Лекарите съветват, когато е много студено, хората със сърдечни заболявания не трябва да излизат от топли помещения.

1. Те трябва да се обличат много добре. Задължително е носенето на ръкавици, шапки, шалове.

2. Не се препоръчва, когато е студено, да се приема алкохол преди да се излезе от вкъщи.

3. Не трябва при движение навън да се приемат топли напитки и да се пушат цигари, защото това води до свиване на кръвоносните съдове и риск от сърдечна атака.

4. Пазете се от настинка или грип.

5. Когато се вземат лекарства при простуда и грип, те трябва да бъдат съобразени с консултацията на лекар, понеже някои от лекарствата увеличават кръвното налягане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    8 5 Отговор
    Хаха, "сърдечна атака". От английски правилно преведено е "инфаркт"
  • 2 Васичка Атанасова

    17 1 Отговор
    стига сте плашили хората
    изкупиха всичката храна от магазините
    едвам се въздържам от обидни думи
  • 3 ДрЛивайн

    18 0 Отговор
    Най-опасният враг на сърцето са душевните вълнения, преяждането, прекомерното или пък прекалено занижено физическо натоварване. Студа е враг, ами жегата?! Тогава е много опасно за хора с ниско кръвно налягане. Времето си е време, до голяма степен не зависи от нас, но други фактори - да.