4 999 4

Свински ребърца с кисело зеле

Венелина Маринова

Коледните празници вече са зад гърба ни, но месец януари е изпълнен с още хубави християнски празници. Днес е Ивановден - един от най-празнуваните именни дни в България.

По традиция днес се приготвя една от най-вкусните зимни гозби – свински ребърца с кисело зеле. И времето навън, и празникът предразполагат за тази рецепта от receptite.com:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг свински ребра

1 глава кисело зеле

2-3 бр. люти чушки

1 с.л. червен пипер

2-3 с.л. мас

1 ч.ч. зелев сок

В голяма тава се нареждат няколко реда зелеви листа, ребрата се нарязват и се нареждат върху тях. Отгоре се слага още зеле, нарязано на ивички. Така може да се наредят още няколко реда. Най-отгоре се слагат ситно нарязани люти чушки. Поръсва се с червен пипер, залива се със зелевия сок, разтопената мазнина и чаша топла вода. Покрива се с няколко цели листа и се пече в умерена фурна.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Васичка Атанасова
    Отговор
    1 18:08  07.01.17
    стига с това свинското много е мазно

    Коментиран от #2

  • изумен
    Отговор
    2 19:50  07.01.17

    До коментар #1 от "Васичка Атанасова":

    ама свинското е с винско! Нема как, анадънмо!
  • диетолог
    Отговор
    3 20:01  07.01.17
    Вени мила ако искаш да те харесват мъжете а и ти да си харесваш някой части забрави за свинското ! ! ! Препоръчвам ти плодове ,зеленчуци ,вода и сурови ядки + редовен се.с !
  • Любчо
    Отговор
    4 22:41  07.01.17
    Венелина написа толкова изчерпателни статии за секса, от които си личеше , че авторката знае за какво става въпрос. Сега след като прочетох,че може да приготвя и вкусни манджи не ми остава нищо друго освен да си призная ,че Венелина е перфектната жена.

Напиши коментар:


Публикувай