1 434 0

Най-правилният начин да мием косата си

Теодор Николов

На пръв поглед миенето на скалпа е фасулска работа, която обаче изпълнявана по неправилен начин, може да доведе до много проблеми. Ето няколко съвета, които ще направят косата ви жизнена и силна:

1. Мийте я 2 пъти в седмицата. Не чакайте да се омазни или кожата да започне да се лющи. Мъртвите клетки и мазнината пречат на правилното развитие на фоликулите и ги увреждат. По този начин се предизвиква ранен косопад или най-малко отслабване на косъма.

2. Не изливайте целия шампоан върху скалпа Слагайте толкова количество шампоан, колкото може да поеме косата, не прекалявайте с мехурчетата, защото това допълнително я уврежда. За да прецените колко точно да сложите, отделете определено количество върху дланите си, след което втрийте. Ако е необходимо, повторете.

3. Не използвайте твърде гореща вода Високата температура кара мастните жлези да отделят повече секрет. При това положение няма какво друго да очаквате, освен омазняване на косата. Най-добрата температура за тялото е между 35 до 50 градуса. В края на процедурата е добре да използвате по-хладка вода.Напиши коментар:


Публикувай