Last news in Fakti

12 Януари, 2017 12:00 9 308 3

От пълен неудачник до вдъхновителка на милиони - всички го можем

  • неудачник-
  • провал-
  • криза-
  • успех-
  • ted-
  • лидия юкнавич

Американската писателка Лидия Юкнавич ни припомня, че дори и при най-големите кризи всеки от нас има способността отново да се вдигне на крака.

Вдъхновяващо видео за тези, които са се проваляли много пъти. За тези, които се чувстват неудачници. За хората, които трудно се вписват. В тази TED презентация писателката Лидия Юкнавич споделя своя дълъг и бавен път към самоприемането. Преживяла множество загуби, срам и провали, Лидия ни уверява, че щом тя се е изправила на крака, значи всеки може.

„Дори в момента, когато изживявате поредния си провал, вие сте прекрасни. Все още не знаете, но вие имате способността да възкръсвате като Феникс безкрайно много пъти. В това се крие вашата красота“, посочва във видеото Лидия, цитирана от economy.bg.

„Може да сте алкохолик, или да сте жертва на насилие, може да сте бездомник или да сте изгубили всичките си пари, работата си, съпругът или съпругата си, или още по-лошо - детето си. Можете да преживявате най-големия си провал, но въпреки това ще ви кажа, че вие сте прекрасни и историята ви заслужава да бъде чута“.

Презентацията на Лидия Юкнавич е една от най-докосващите и вдъхновяващите за 2016 година, коментират потребителите на TED под видеото.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на различни езици от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    4 2 Отговор
    Венче бъди моя вдъхновителка?!?!?

    Коментиран от #2

  • 2 Васичка Атанасова

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    А НЕ ВЕНЕЛИНА Е МОЯ

    ТАЗИ НА СНИМКАТА ИМА ХОДИЛА КАТО ПЛАВНИЦИ

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.