11 Януари, 2017 14:56 916 0

Удължиха грипната ваканция в Русенско

  • грип-
  • ваканция

Децата трябва да се завърнат на училище едва в понеделник, 16 януари

Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания в Русенска област, удължи ваканцията на учениците.

Децата ще почиват и на 13 януари петък, включително. Те трябва да се завърнат на училище едва в понеделник, 16 януари.

Бюрото за борба с грипа в Русе е отчело тенденция за повишаване на заболяваемостта в областта, на база анализ на данните, получени от общопрактикуващите лекари, включени в сентинелната система.

Заболелите в Русенско са около 258 на 10 000 души. Затова продължава и грипната епидемия в дунавския град, заедно с всички наложени ограничителни мерки. В петък ще се проведе поредното заседание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания в Русе. При ново настъпление на грипа, може ваканцията на учениците да бъде удължена за пореден път.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА