12 Януари, 2017 22:00 2 247 0

Тази нощ наблюдаваме Вълча луна

  • луна

От древни времена първото пълнолуние на всяка година се нарича „Вълча луна", пише в. "Стандарт". Смята се, че името му е дадено от древните заради вълчия вой, който се носел над зимните полета през януари.

Вълкът е символ на безстрашието и свободата, на самостоятелността. В същото време, той има и тъмна, дива, непредсказуема страна. Именно тази „двуполюсност" е извор и на неговата сила.

Според древните хора „Вълчата луна" е времето, в което трябва да се свържем със своята дива и свободолюбива страна. Време да приемем и тъмната си страна – страховете си, грешките си, слабостите си. Без да се осъждаме. Вълкът ще ни помогне да се изправим срещу демоните в нас и да ги превъзмогнем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА