Last news in Fakti

13 Януари, 2017 21:55 846 0

Болницата в Поморие няма да бъде приватизирана

  • болница-
  • вита-
  • поморие

Търговско дружество „Вита“ ЕООД с принципал Министерството на отбраната е в забранителния списък за приватизация. Съответно, всичко, което е апортирано в неговия капитал, включително и „Болница за лекуване, продължително лечение и рехабилитация“ – Поморие – също, съобщават от Министерството на отбраната.

За да бъдат запазени социалните функции на досегашната „Болница за лекуване, продължително лечение и рехабилитация“ - Поморие и услугите й да продължат да бъдат използвани от военнослужещи, цивилни служители и членове на военнопатриотичните съюзи, както досега, Министерството на отбраната поддържа решението - здравното заведение да остане под управление на министъра на отбраната.

От 2 февруари 2017 г., съгласно Постановление на Министерския съвет, то преминава към Многопрофилната болница за активно лечение и рехабилитация (МБПЛР) – „Вита“ ЕООД – Велинград. Решението се подкрепя и от социалните партньори - Национален синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“ и Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ към КНСБ.

Съгласно законовите процедури, свързани с изваждането на „Болница за лекуване, продължително лечение и рехабилитация“ – Поморие от структурата на Военномедицинска академия и преминаването й към МБПЛР – „Вита“ ЕООД, досегашният персонал ще бъде освободен и ще му бъде дадена възможност, отново при спазване на законовите процедури, да бъде назначен на щат в МБПЛР „Вита“ ЕООД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА