15 Януари, 2017 01:15 1 787 0

Колко често да перем хавлията?

  • колко често-
  • перем-
  • хавлията

Хавлията е благоприятна среда за развитие на бактерии и гъбички. Повечето от тях е възможно да не ви навредят, бързото им размножаване става опасно за вашето здраве.

Филип Тиерно, микробиолог и патолог от Ню Йорксия медицински университет съветва след третото ползване да изперем хавлията и да я закачим на някое сухо място, където да се проветри.

Микробите могат да бъдат опасни, ако споделяме хавлията и кърпите с други хора. Тогава предаваме повечето бактерии от своето тяло и организмите влизат в контакт с тялото, което не е свикнало да се справя с тях. Това може да доведе до циреи, пъпки или по-тежки инфекции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА