14 Януари, 2017 22:02 940 0

Джентилони излезе от болница и веднага се зае с работа

  • болница-
  • паоло джентилони-
  • заседание-
  • интервенция-
  • италия-
  • ангиопластика

Италианският премиер проведе заседание на кабинета

Джентилони излезе от болница и веднага се зае с работа - 1
Снимка АП/БТА

Италианският премиер Паоло Джентилони днес проведе заседание на кабинета, малко след като бе изписан от болницата, в която постъпи по-рано тази седмица за сърдечна интервенция, съобщиха от кабинета му.

Във вторник вечерта той се подложи на специална процедура наречена ангиопластика, при която с помощта на малък балон се разширяват артериите, за да се възстанови тяхната проходимост и да се засили циркулацията на кръв. Постъпването на Джентилони в болница се наложи след завръщането му от Франция, когато премиерът се почувствал зле.

Лекарите от римската болница "Джемели" заявиха, че 62-годишният политик, който встъпи в длъжност миналия месец, се е възстановил напълно от спешната ангиопластика, която му е била направена.

Бившият външен министър пое премиерския пост от Матео Ренци, който подаде оставка, след като предложената от него конституционна реформа беше отхвърлена от италианците на провелия се на 4 декември референдум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА