1 218 2

Алкохолът обръща мозъка в гладен режим

Теодор Николов

Тестове върху мишки доказват, че алкохолът активира мозъчните сигнали, които казват на тялото да яде повече храна.

Учени във Великобритания доказват своите констатации и смятат, че при хората е същото. Това би могло да обясни защо много хора казват, че се хранят повече след няколко питиета.

Алкохолът причинява повишаване активността на неврони, наречени AGRP, отговорни за чувството на глад. Авторите на изследването казват, че алкохолът променя тялото и поведението.

Около две трети от възрастните във Великобритания са с наднормено тегло или със затлъстяване. Проф. Сър Иън Гилмор споделя, че алкохолът е отговорен за над 60 заболявания.

Рискът от негативните за организма състояния се увеличава, когато напитките се комбинират с прехранването.

Алкохолът и затлъстяването са причина за 90% от смъртните случаи вследствие на чернодробни проблеми. Спиртните напитки са два пъти по-токсични за черния дроб при пациенти, които са диагностицирани със затлъстяване.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мозъчните сигнали
  Отговор
  1 03:56  16.01.17
  Начи алкохолът трябва да е безплатен за анорексици понеже е лечебно средство! То и марихуаната я изписват за апетит... Кокаин и никотин се ползват в медикаменти, козметика, храни и добавки... Тука почна да ме кефи! Ако не бяха злобните добруджански късокраки брюнетки - щеше да е РАЙ!
 • алкохолик
  Отговор
  2 04:18  16.01.17
  не познавам дебел алкохолик?! всичките жени ,мъже са кльощави,що така

Напиши коментар:


Публикувай