16 Януари, 2017 00:30 6 625 7

6 причини да разгорещим секса през зимата

  • секс-
  • зима-
  • забременяване

Температурите навън се понижават. Ала трябва ли това да бъде така и за сексуалните ни преживявания през зимния сезон?

Любопитен факт е, че най-страхотният секс се получава, именно когато термометърът отчита спадове под нулата. Защо ли? Защото през студените дни изпитваме по-голяма нужда да почувстваме топлината на друго тяло, да се сгушим на топло под пухкавите завивки с любимия човек и да му се наслаждаваме чак до края на света... Е, или поне до края на зимата.

edna.bg представя експертното мнение на водещи специалисти, които разказват защо животът на по-студено място би могъл да разгорещи секса повече и от климата на най-топлия екзотичен остров. Ето и кои точно са 6-те най-основни причини за това:

1. Мъжете имат нужда от повече секс, когато навън е студено

Това е едно от поредните доказателства, че представителите на силния пол наистина са от Марс. В едно проучване, публикувано от американския здравен журнал "Психология днес" (Psychology Today), 114 мъже са били помолени да оценят привлекателността на жените в продължение на една календарна година. Колкото по-студено ставало времето, толкова по-възбудено реагирали мъжете на снимките на дамите, които им били показвани. Учените твърдят, че тестостеронът на мъжете бил в нормалните граници през месеците от февруари до октомври, ала през ноември, декември и януари те буквално не можели да устоят на изкушението.

Д-р Карлън Коста, сексолог и отношения експерт, обяснява този феномен така: "Като хора ние сме склонни да искаме това, което не можем да имаме. Колкото по-малко видима е плътта ни, толкова повече възможността за провокация на фантазията ни се появяват - да мислят за това, което се крие под всички тези шалове и пуловери."

2. През есента и зимата се зачеват повече бебета

Най-често срещаният рожден ден, споделян от хората в страни с умерен климат (където има 4 сезона), на възраст между 14 и 40, е 16 септември. Това означава, че тези деца са били заченати през месец декември. В обратния случай - месецът, в който жените най-рядко зачеват, е август.

3. Броят на сперматозоидите през лятото е понижен

Това може би е най-доброто обяснение защо повече бебета са заченати през зимата. Количеството и концентрацията на сперматозоидите при еякулация е по-ниска през лятото, отколкото през всеки друг сезон. Това разбира се не означава, че през топлия сезон е невъзможно да се забременее.

4. Емоционалните връзки могат да бъдат по-силни, когато навън е студено

Д-р Чарли Ферер, клиничен сексолог, секс експерт и писател, разказва за психическата настройка на хората през по-студените месеци. През зимата повече от всеки друг път търсим топлина, уют, домашен комфорт. Това ни кара да сме по-емоционални и засилва желанието за прегръдки, целувки, за нежност и интимност, за затопляне на взаимоотношенията помежду ни.

5. Зимата е идеална за почитателите на мисионерската поза

Сексът през есента и зимата е благоприятен за пози, в които сме по-близо един до друг. В този ред на мисли, мисионерската поза е чудесно решение за нейните почитатели през студените дни.

6. Необвързаните са най-палави през зимата и есента

Добри новини за самотните дами и господа: с толкова много възможности да бъдат социални (фирмени празненства, парти купони на приятели) няма по-подходящо време, за да срещнат потенциален партньор и да открият нова любов. Зимата е чудесно решение за преосмисляне на приоритети във взаимоотношенията с противоположния пол.

Виждате ли? Студените температури не бива да ни притесняват, що се отнася до секса и подвизите ни под завивките. Щастието ни с половинката не зависи от сезона, а от самите нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Този

    7 3 Отговор
    Страхотна си Вении.Браво.
  • 2 Дедо Шишарко

    9 3 Отговор
    Венче искам те пред тази камина на мисионерска поза!
  • 3 бббббб

    3 3 Отговор
    Вениии мисля ,че си една преродена сътворителка на Кама Сутра.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Грую

    4 0 Отговор
    Като се наплющим довечера с жената със салата от настъргана люта ряпа и моркови, и после сърми с чесън!!...и след тва под юргана - Ух, майкоо!!.."Девет седмици и половина" ряпа да яде!
  • 7 Диди

    0 0 Отговор
    Ха ха ха Груйчо,ами че вие ще се задушите от вашето ,,фъскане,,под юргана,за какъв секс си мечтаеш?