16 Януари, 2017 09:30 20 503 8

Как да станете нов човек за 3 месеца

  • промяна-
  • нов човек-
  • цел-
  • успех
Как да станете нов човек за 3 месеца - 1
Снимка: Shutterstock

Едва ли на света има нещо по-сложно от това да разберем себе си, както и да отгатнем какво се случва в мислите и душата на някой друг. Макар да съществуват хиляди книги, свързани с езотериката и темата „Как да се променим към по-добро”, ние сякаш все още не осъзнаваме, че има много прости правила, свързани с всекидневието и навиците ни, които ако веднъж усвоим, ще бъдем много по-свободни и доволни. Според много психолози човек може да се промени напълно само за 3 месеца и да изглади недостатъците, които му пречат да бъде щастлив, стига да промени начина си на мислене. Ето кои са навиците, които ни вредят най-много според woman.hotnews.bg:

1.Поставяте си твърде високи цели

Истинският успех не идва при хората с късмет, а при тези, които преследват целите си стъпка по стъпка. Мечтите ни са като върховете – за да ги достигнем, трябва да се изкачваме бавно, но сигурно. Да премерваме рисковете и да се заредим с много търпение, без да се разсейваме. Колкото по-последователни сме, толкова повече ще заслужим успеха си. Необходимо е да си поставяме малки цели, а постигането на всяка една от тях да е малка победа, отвеждаща ни все по-близо до голямата. Единствено по този начин ние ще бъдем готови да посрещнем успеха си и да му се зарадваме истински. Мозъкът на човек е програмиран така, че да си поставя невъзможно големи цели и да има желание към драстична промяна. Трябва да знаем как да балансираме мечтите си с реалността, за да бъдем щастливи, вместо вечно недоволни.

2. Не обичате промените

Винаги бъдете готови за промени, дори ги търсете. Единственият ключ към прогреса е в търсенето и предприемането на различни ходове, докато не открием най-правилния. Опитът е този, който ни прави по-добри и по-мъдри, затова не се предавайте, когато нещо не върви по план. Приемете го като предизвикателство от съдбата.

3. Подценявате времето

Всеки ден е важен и подходящ за постигане на нова цел, дори ви препоръчваме и да си изготвите план за всеки ден. Когато влагате душа и много желание в това, което правите, няма да усетите как е минало времето, но ще забележите крайния резултат от ползотворната работа. За да имате успех, е необходимо да си задавате реалистични срокове за постигането на дадени цели. Бъдете постоянни и справедливи към себе си!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОМ ТЕЙЛЪР

    44 6 Отговор
    ЗА ДА УСЕТИТЕ ПРОМЯНА ЗА 3 МЕСЕЦА ВИ ПРЕДЛАГАМ 3 НЕЩА:
    -ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЕ ДВИЖИТЕ, ОТНАЧАЛО ПО 1, 2 И ТАКА ДО 5 КМ НА ДЕН, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ЧИСТ ВЪЗДУХ И С БЪРЗО ТЕМПО.
    -СЛУШАЙТЕ МУЗИКА, НАПРАВЕТЕ СИ ПЛЕЙЛИСТА С ВАШИ ЛЮБИМИ ПЕСНИ, ФАКТА ЧЕ СЛУШАТЕ МУЗИКА С УДОВОЛСТВИЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СТЕ РЕЛАКСИРАНИ АКО ТОВА НЕ Е ТАКА ЗНАЧИ СТЕ СТРЕСИРАНИ.
    -ВЗЕМЕТЕ СИ КОТЕ, МОЖЕ И УЛИЧНО, НО МАЛКО ЗА ДА МУ ИЗГРАДИТЕ ХИГИЕННИ НАВИЦИ
    УСПЕХ В НАЧИНАНИЕТО!
  • 2 косе босе

    38 35 Отговор
    Аз пък предлагам секс по 3 пъти на ден!😂😂И ще видите промяната.
  • 3 косе босе

    31 22 Отговор
    Кой тъпче само минуси бе?Кой ли?На когото не му става!Нима редовния секс не е благоприятен за здравето?
  • 4 Брат ми

    28 7 Отговор
    Редовният секс е ключът към успеха!!!
  • 5 Васичка Атанасова

    4 11 Отговор
    ВЕНЕЛИНА ИСКАМ ТЕ

    Коментиран от #6

  • 6 гощо

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Васичка Атанасова":

    Мирен ПЕНДЕХО!!!!!!! Венчето е моя!!!!
  • 7 Маус

    22 1 Отговор
    Препоръчвам да си вземете куче. Аз на стари години осинових една прекрасна млада овчарка и всеки ден трамбовам по не знам колко километра с нея два пъти на ден. Няма по разтоварващо нещо от обичта на едно куче, спокойствието и тишината в гората докато се разхождате и в един момент осъзнавате, че не вие разхождате кучето, а то вас.
  • 8 аз съм

    0 1 Отговор
    интересно никой не пише за приятели, за деца, за внуци - котета, кучета.....................???