1 566 0

Христо Бонев е в стабилно, но все още критично състояние

Стефанаки Йоанис

Стабилно, но все още критично остава състоянието на легендата на „Локомотив” Христо Бонев, който получи инфаркт рано сутринта в неделя, съобщава Нова телевизия.

Нощта за него е преминала спокойно и без проблеми, съобщиха дежурните лекари от реанимацията на кардиохирургията в УМБАЛ "Свети Георги", където в момента се намира Зума.

Следващите два дни сърцето му ще работи с помощта на специална помпа, докато премине критичния момент. Направена му бе спешна операция от професор Генчо Начев, която продължи пет часа и половина.

Засега лекарите не се ангажират със срокове, нито с гаранции, защото все още има опасност за живота му. Истинско чудо е, че е успял да оживее след този тежък инфаркт, коментира професор Начев.

„Сърцето е все още слабо. Ако всичко върви добре, в което вярвам, мисля, че следващите два дни ще успеем да махнем помпата и то да остане да работи самостоятелно”, поясни професорът.

България


Още по темата

 • Състоянието на Христо Бонев е стабилно

  Състоянието на Христо Бонев е стабилно

  Състоянието на Христо Бонев е стабилно. Легендарният капитан на Локомотив и националния отбор се движи и вече е махнат контрапулсаторът, който беше ...
  19.01.2017
  620
  0
 • Извеждат Христо Бонев от реанимацията

  Извеждат Христо Бонев от реанимацията

  Легендата на българския футбол и пловдивския Локомотив Христо Бонев ще бъде изведен от реанимация утре. Това сподели професор Генчо Начев, извършил ...
  17.01.2017
  528
  0

Напиши коментар:


Публикувай