2 471 0

Пухкав и сочен арабски кекс

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Предлагаме ви рецепта на невероятно мек и пухкав арабски кекс! Убедени сме, че ще ви стане любим. Освен това е добро решение, ако не сте мислили какъв десерт или закуска да приготвите на семейството в почивните дни.

Необходими продукти:

500 г кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.ч. захар

3/4 ч.ч. олио

2 и 1/2 ч.ч. брашно

3‐4 с.л. какао

3/4 пакетче канела

100 г стафиди

За сиропа:

1 ч.ч. захар

2 ч.ч. вода

Кексът се приготвя като първо се разбива киселото мляко със содата, захарта и олиото.

Брашното се смесва с какаото и канелата и постепенно се добавя към млякото. Накрая се слагат стафидите и всичко се изсипва във форма, намазана с олио и поръсена с брашно.

Пече се в предварително затоплена фурна на температура около 180 С.

От захарта и водата се сварява сироп и се охлажда.

Добре изстиналият сладкиш се залива със студения сироп, съветва petel.bg.



Напиши коментар:


Публикувай