23 Януари, 2017 16:49 12 325 1

23 цитата за размисъл и вдъхновение

  • цитат-
  • айнщайн-
  • вдъхновение-
  • ницше-
  • паланюк
23 цитата за размисъл и вдъхновение - 1
Снимка: Shutterstock

Цитатите са мощно средство за вдъхновение и размисъл - чрез тях се докосваме до мъдростта на миналото и успяваме да погледнем настоящето от друга гледна точка. Има мисли, които разтърсват душите ни и озаряват умовете ни. Насладете се на тези велики цитати, които ще ви накарат да се замислите и ще ви вдъхновят да сбъднете мечтите си:

1. „Някои хора умират на 25, но не ги погребват до 75.” Бенджамин Франклин

2. „Има 2 възможности: Едната е, че сме сами във Вселената, а другата – че не сме. И двета са еднакво ужасяващи.”

Артът К. Кларк

3. „Великите духове винаги намират яростна опозиция от посредствените умове.”

Алберт Айнщайн

4. „От всички казани и написани тъжни думи, най-тъжните са: „Би могло да бъде.” Джон Грийнлийф Уайтиър 5. “Не ме е страх от този, който е тренирал 10 хиляди удара с крак по веднъж, а от този, който е тренирал един ритник – 10 хиляди пъти!” Брус Лий

6. „Ако твърде дълго се взираш в бездната, бездната ще се взре в теб.”

Фридрих Ницше

7. "Не позволявай на училището да попречи на образованието ти." Марк Твен. 8. "Човек може да умре, нациите могат да възникнат и да изчезнат, но идеята продължава да живее. " Джон Ф. Кенеди

9. "Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве"

Джиду Кришнамурти

10. „Всеки човек умира, но не всеки човек живее истински” Уилям Уолъс

11. „Бъди добър с хората, защото всеки, когото срещаш, води тежка битка.”

Платон

12. "Някои хора предизвикват радост където и да отидат, а други – винаги, когато си тръгват” Оскар Уайлд

13. „Да обичаш означава да видиш себе си в другия.” Екхарт Толе

14. „Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море.”

Антоан дьо Сент-Екзюпери

15. "Тези, които биха се отказали от основна своя свобода, за да си купят малко временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност." Бенджамин Франклин

16. "Когато бъде отсечено последното дърво, когато бъде отровена последната река и последната риба е хваната, ще осъзнаем, че не можем да ядем пари."

Индианска поговорка

17. „Опитвай с всички сили да бъдеш напълно жив. И когато се смееш, смей се като луд, и когато се ядосаш, бъди истински ядосан. Опитай се да бъдеш жив. Ще бъдеш мъртъв много скоро.”

Уилям Сароян

18. „Когато бях 5-годишен, майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище и ме попитаха какъв искам да стана като порасна, написах “щастлив”. Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота.” Джон Ленън

19. „Всеки е гений. Но ако съдите за рибата по способността й да изкачи някое дърво, тя ще прекара целия си живот смятайки, че е глупава.”

Алберт Айнщайн

20. „Прави трудните неща докато все още са лесни и прави великите неща още докато са малки. Едно пътуване от хиляда мили започва с една единствена стъпка.” Лао Дзъ

21. „Човекът, защото жертва здравето си, за да печели пари. После жертва парите, за да си възвърне здравето. И след това е толкова неспокоен за бъдещето, че не се радва на настоящето. Резултатът е, че не живее нито в настоящето, нито в бъдещето. Живее, сякаш никога няма да умре и после умира, без никога да е живял!”

Далай Лама

22. "Виждам целия този потенциал. И го виждам прахосан. Дявол да го вземе, цяло поколение бензинаджии. Сервитьори. Роби с бели яки. Рекламите ни накараха да гоним коли и дрехи. Работим служби, които мразим, за да купуваме боклуци, които не ни трябват. Ние сме поколението Х на историята. Без цел и без място. Ние нямаме велика война. Нямаме голяма депресия. Нашата велика война е духовната. Нашата голяма депресия е нашият живот. Всички сме възпитани от телевизията да вярваме, че един ден ще сме милионери, филмови идоли или рок звезди. Но няма да бъдем. Малко по малко разбираме това. И това страшно много ни вбесява..."

Чък Паланюк

23. „Най-опасният човек за едно правителство е човекът, който може да премисля нещата за самия себе си без оглед на преобладаващите суеверия и табута. Почти неизменно той стига до извода, че правителството му е нечестно, ненормално и нетърпимо и ако човекът е романтичен, ще се опита да промени това. Ако не е романтичен, той е способен да разспространява недоволство сред тези, които са романтични.” Хенри Луис Менкен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами ние

    0 0 Отговор
    Ето и една, която е много актуална за управлението на България. - "Когато малък човек хвърля голяма сянка, значи залезът наближава."