654 0

И отново "Трейнспотинг" (ВИДЕО)

Премиерата на дългоочакваното продължение на култовия филм се състоя в Единбург

Анатоли Стайков

Почитатели на киното и цяла плеяда филмови звезди се събраха в Единбург за дългоочаквната световна премиера на филма "Т2 Трейнспотинг" - продължение на култовата лента на режисьора Дани Бойл, проследяваща историята на наркозависимите Рентън, Компира, Улавия и Бегби.

Премиерната прожекция в шотландската столица събра звездите на оригиналната лента Юън Макгрегър, Юън Бремнър, Джони Лий Милър и Робърт Карлайл. Режисьорът Дани Бойл се извини на феновете за типичното шотландско време, защитавайки идеята си, че филмът е трябвало да бъде заснет и показан премиерно там, където започва историята.

Подобно на оригиналната лента от 1996 г. "Т2 Трейнспотинг" съдържа елементи на безсрамно забавление, ускоряващи пулса сцени и мъчителни моменти. Продължението обаче засяга и по-дълбоки теми като приятелство, остаряване, дългосрочни последствия от рискова младост.

Филмът "Трейнспотинг", превърнал се в култов за почитателите си, даде старт на звездните кариерите на актьорите Юън Макгрегър и Робърт Карлайл, на режисьора и носител на "Оскар" Дани Бойл, на автора на едноименния роман Ървин Уелш.

Уелш споделя, че предпочита продължението, отчасти базирано върху романа му "Порно", пред оригинала. "Първият филм беше като голям прилив на енергия. Лентата показа на хората един свят, който мнозина не подозираха, че съществува. Продължението е многопластово и с по-голяма дълбочина", казва писателят.

"Т2 Трейнспотинг" тръгва по кината на 27 януари.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай