1 364 0

Греховно вкусен десерт

Шоколадово суфле с течен център

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Шоколадово суфле с течен център или шоколадова лава торта - този елегантен десерт е подходящ за всички любители на шоколада, като компания към чаша ароматно кафе, идеален е и за празничен повод:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

50 гр. какао

270 гр. захар

6 бр.яйца

200 гр.масло

125 гр. брашно

200 гр. черен шоколад

Начин на приготвяне

1. Разтопете шоколада и маслото на водна баня, като ги разбърквате.

2. В купа разбийте яйцата със захарта, докато станат на пяна. Към тях добавете шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбийте с миксер до получаване на хомогенна смес.

3. Напълнете формичките и печете 8-10 минути. След като са готови, оставете да се охладят, обърнете в чиния и сервирайте. По желание с топка сладолед отгоре.



Още по темата

  • Лава във водата (ВИДЕО)

    Лава във водата (ВИДЕО)

    Геологическата служба на САЩ публикува видео от изригването на хавайския вулкан Килауеа. На видеото се вижда как лавата се влива в Тихия океан. ...
    1.02.2017
    1 103
    0

Напиши коментар:


Публикувай