Last news in Fakti

24 Януари, 2017 16:00 1 979 3

Как да подобрите връзката си за 60 секунди

  • отношения-
  • връзка-
  • партньор-
  • колеги-
  • деца
Как да подобрите връзката си за 60 секунди - 1
Снимка: Shutterstock

Предлагаме ви няколко невероятно прости техники, които ще донесат хармония във връзката ви с партньора и ще укрепят отношенията с вашите приятели, деца, колеги и дори със самите себе си.

С партньора

Прегърнете партньора си и го дръжте в обятията си поне 60 секунди. Докосването на любим човек помага за производството на хормоните окситоцин и допамин - хормоните на щастието. Усещането за топлина и радост ще остане с вас през целия ден.

Изпрате му съобщение с мили думи, например какво ви харесва в него или колко добре сте си изкарали заедно. Напомнете на партньора си за важните моменти от живота ви заедно - това ще зареди и вас и него с положителна енергия.

Купете напитка или десерт, които знаете, че са любими на вашия партньор. Тези малки жестове са важни за отношенията. Хората обичат някой да мисли за тях и да помни какви са техните вкусове и предпочитания.

С приятелите

За да съживите приятелствата си, е достатъчно само да изпратите кратко съобщение от типа: "Днес чух по радиото любимата ти песен и осъзнах, че спешно трябва да се видим. Да излезем на питие довечера? "

Изпратете на приятел цветя, бонбони или бутилка хубаво вино без причина. Прикрепете картичка към подаръка с надпис колко много означава за вас.

Оставете на най-добрия си приятел гласово съобщение, в което може да пеете любима ваша весен или да му кажете колко го обичате – той ще слуша записа и ще се усмихва.

С децата

Поставете в кутията с обяда на вашето дете бележка със забавни емотикони. За децата е важно да чувстват по всяко време вашата любов и закрила.

Поднесете храната на вашето дете по забавен начин – сандвич с усмихващо се личице или във форма на сърце и ще предизвикате неговата усмивка.

Похвалете за нещо детето си вечер – след получаване на комплименти от родителите детето ще си легне в добро настроение. Такива моменти са много важни за укрепване на семейните отношения и се помнят дълго време.

С колегите

Занесете някакви лакомства на колегите си - бисквити, понички или шоколад, хапнете си и скрепете добрите отношения в екипа с чаша кафе.

Изпратете на колега, който ви е помогнал, мейл с благодарност. Всеки би бил щастлив да прочете такова писмо.

Искрено благодарете на шефа си. Шефовете рядко получават похвали, а и на тях им е приятно да знаят, че са ценени, уважавани и обичани.

И не забравяйте за себе си

Направете списък със 7 неща, които ви правят щастливи. Опитайте всеки ден да изпълнявате по един елемент от списъка за седмицата.

Даването е по-приятно от получаването. Платете кафето на човека, който e влязъл в заведението след вас. Този жест ще накара непознатия човек да се усмихне, а усмивката му ще стопли сърцето ви и денят ви ще стане по-хубав със сигурност.

Напишете 5 свои положителни качества на лист хартия с размерите на кредитна карта. Сложете го в портфейла си. Всеки път, когато плащате с карта, прочетете отново това, което е написано на листа. Това повишава самочувствието и подобрява настроението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Къньо

    2 0 Отговор
    Почти се навих да направя комплимент на шефката...
  • 2 Пацинко

    2 0 Отговор
    Вени ти си страхотна. Прегръщам те едноминутно. Благодаря за прекрасните статии
  • 3 anonimna003

    0 0 Отговор
    Ще мие от полза. 😊