Last news in Fakti

26 Януари, 2017 11:00 2 071 0

Когато богатите и успелите дават уроци

  • богат-
  • пари-
  • успех-
  • бил гейтс-
  • уорън бъфет

Големите имена, които стоят зад големите компании, които всички познаваме, споделят уроците, които те са научили по пътя към успеха

Когато богатите и успелите дават уроци - 1
Снимка: Shutterstock

Свикнали сме да черпим вдъхновение от нещата, които собствениците и основателите на големи бизнеси ни казват. По пътя си към изграждането на големия бизнес обаче, те също са били поучавани и съветвани от техните учители. Тук са събрани най-ценните уроци, които някога са получавали ръководителите на велики компании.

Ерик Шмид, Google

Научи се да казваш "да" – на нови пътешествия, на нови приятели, на нови предизвикателства. С "да" започваш нова работа, сключваш брак, ставаш баща...

Джеф Уайнър, LinkedIn

Когато бях малък, баща ми все ми повтаряше, че мога да постигна всичко, което пожелая, стига да мисля достатъчно силно за него. Тогава не му обръщах внимание, но едва днес оцених значението на тези думи и влиянието им върху успеха ми.

Ричард Брансън, Virgin Group

Майка ми винаги ме учеше да не съжалявам за миналото и да гледам напред. Винаги сa ме изумявали хората, които тъгуват заради провалите в миналото, вместо да вложат тази енергия в нещо ново. Винаги се забавлявам, докато работя, а провалът съвсем не е лош опит, а неизбежна част от кривата на растеж.

Шерил Сандберг, Facebook

Когато Ерик Шмид си мислел, че Сандберг ще откаже неговото предложение за работа в Google, той й казал: "Не бъди глупава. Всичко, което има значение, е растежът". Тя казва, че това е най-добрият съвет, който някога е получавала.

Уорън Бъфет, Berkshire Hathaway

Съвет от негов мениджър: „Никога не забравяй, Уорън, винаги можеш да кажеш на някого да върви по дяволите и утре. Така че, просто си затвори устата днес и виж дали ще имаш същите намерения, след като се наспиш“.

Бил Гейтс, Microsoft

Научих много неща от Уорън Бъфет, но той бе човекът, който ме накара да се замисля, че в някакъв момент трябва да даря част от богатството си. Бях научил и прочел много за филантропията десетилетия преди да основа фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА