1 496 2

Няколко лесни за хващане симптома на диабета

Теодор Николов

Никой от нас не се разболява от диабет изведнъж. Много преди това тялото ни започва да праща сигнали, че нещо не е наред. Ето и някои от симптомите за това заболяване:

1) Изтръпване на ръцете или краката – месеци преди да се появи диабета, хората започват да усещат изтръпване в крайниците. Причината е, че кръвта е пренаситена с глюкоза, която не може да обработи. Появяват се и други симптом като болка, сърбеж, мравучкане и др.

2) Честа жажда – Тялото изпитва нужда от вода, за да разреди глюкозата. Тялото става дехидратирано, устните са сухи. Не оставайте с впечатление, че всички напитки могат да утолят жаждата ви. Пийте чиста, филтрирана вода.

3) Честото желание за уриниране – щом пиете много вода, то и ще ходите по-често до тоалетната. Когато бъбреците са пренатоварени заради борбата с излишната глюкоза, те теглят допълнително вода от кръвта, за да я разрежда. Това предизвиква честа нужда да ходим до тоалетната, след което отново да пием вода.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1111
  Отговор
  1 08:43  27.01.17
  Познавам едно семейство страстни пушачи - пушат навсякъде - в колата, вкъщи и децата им са недъгави а едното вече е с диабет, пушенето успива мозъка и той не може да контролира добре органите, ракът също се дължи на това

  Коментиран от #2

 • ААА
  Отговор
  2 13:36  27.01.17

  До коментар #1 от "1111":

  А сърдечните хирурзи твърдят,че 80% от тези дето лягат на операционната маса ,за стендове, байпаси,пред-инфарктни състояния ,са дългогодишни заклети пушачи. И моя дядо пушеше рязан тютюн , и живя до 95г. ,в пълна кондиция. И изпиваше по две бъчви вино,годишно. Пийте по една две чаши ,хубаво червено вино ,вечер преди лягане,НАЙ МОЩНИЯТ АНТИ-ОКСИДАНТ, И БОРЕЦ С ХОЛЕСТЕРОЛНИТЕ ПЛАКИ. И ,ако може не пушете.

Напиши коментар:


Публикувай