1 666 0

Притча за въплъщението

Ти си душа, която има тяло. Не си тяло, което има душа.

Притча за въплъщението
Събина Андреева

Припомнете си за тази притча следващия път, когато се почувствате огорчени и наранени. Тя ще ви покаже, че хората не са чак толкова лоши, те просто имат мисия!

Събрали се души на съвещание преди въплъщението си на Земята. И Бог попитал една от тях:

- Защо искаш да се въплътиш?

- Искам да се науча да прощавам.

- На кого мислиш, че ще ти се наложи да прощаваш? Погледни душите какви са чисти, светли, любящи. Те толкова те обичат, че не могат да направят нищо такова, заради което да се налага да им прощаваш.

Натъжила се Душата, но повторила:

- Аз така съм решила! Искам да се науча да прощавам!

Тогава до нея се приближила друга Душа и й казала:

- Не тъжи, аз те обичам толкова много, че ще бъда с теб на Земята и ще ти помогна да изпиташ опрощението. Ще бъда твой мъж, ще ти изневерявам и ти ще трябва да ми прощаваш.

Приближила се друга Душа и казала:

- Аз също те обичам много. Ще дойда с теб и ще бъда твоята майка, която ще те наказва, ще се меси в живота ти и ти ще се научиш да прощаваш.

Още една Душа се приближила и казала:

- Аз ще бъда твоят началник и понеже те обичам, ще се отнасям към теб грубо и несправедливо, така че да изпиташ какво е да се прощава.

Друга една Душа предложила да бъде нейната най-добра приятелка и да я предаде, друга да бъде злата и несправедлива свекърва и т. н. По този начин се събрала група от обичащи се души, измислили си сценария на своя живот на Земята и се въплътили.

Но се оказало, че на Земята забравили една за друга и да си спомнят било твърде сложно и трудно и те всички забравили своя договор. Повечето приели на сериозно живота си, започнали да се обиждат и гневят един на друг, забравяйки че сами са си съставили този сценарий и забравяйки най-важното – че те всички се обичат един друг!


Напиши коментар:


Публикувай