388 4

Нова поръчка на ваксини за следващите 3 години

Анатоли Стайков

Механизъм да бъде осигурена доставката на ваксини за бебета и малки деца за следващите три години ще търси служебният вицепремиер и здравен министър, обяви в понеделник самият Илко Семерджиев. Поръчка за доставка на ваксини бе обявена в последните дни на предния кабинет от министър Петър Москов.

“Разпоредих да се изучи много внимателно материята по тръжното досие, особено количествата на поръчаните ваксини, защото имаме казуси от минали години, които не бих желал да допускаме занапред”, посочи вчера Семерджиев.

“Очевидно ваксините, които предстои да бъдат доставени по този търг, ще бъдат доставени, но ще са за текущата 2017 г. Ние търсим допълнителен механизъм, така че да нямаме недостиг през 2018 г., защото един и същи казус се повтаря вече няколко години”, допълни служебният вицепремиер и министър.

“За някои от ваксините сроковете за поръчка варират между 24 и 36 месеца и това е причината да търсим механизъм да ангажираме количества и за бъдещи периоди от време, а не само за текущата година”, обясни той. Заради късното обявяване на поръчки и откази на фармацевтични фирми да доставят държавата изпитва от 2013 г. проблеми с редовната ваксинация на децата.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • умник гюро
  Отговор
  1 21:27  30.01.17
  Като обикновен прост човечец от народа, само едно нещо не мога да си обясня: Защо аджеба трябва да се харчат някакви безумни милиони от парите на данъкоплатците за някакви биохимични бълвочи от живи, умрели, недоумрели бактерии и вируси, живак, формалдехид и всякакви др.знайни и незнайни гадости. Не само, че трябва да се купят, но и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ?!?! по закон, трябва да се инжектират на напълноздрави току-що родени невинни бебенца и после да стискаме палци да не проявят някоя “изключително” рядка странична реакция като пареза, церебрална парализа и т.н. все “хубавини” за детето и родителите. Естествено когато това стане никога официално причината не е поставената ваксина, я ще е вирусна инфекция, я генетично заболяване и т.н. бля-бля простотии за “успокояване” на обезумелите мами и татковци. Като някой е толкова мераклия да си трови детето (макар, че за съжаление самото детето никой не го пита), нека си играе руска рулетка, но да е по собствен избор и сам да си плаща за простотията. Това да се предизвиква истерия , че видите ли “ако не вземем мерки” след една година отровата ще свърши и после свършва света, е откровен пропаганден цинизъм за зарибяване на балъци. Айде много Ви здраве от простака и бързо да припкате при джипито да боцкате децата, че химията на аванта скоро ше свърши. Успех и дано не е БУМ
 • 2 08:34  31.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Харри
  Отговор
  3 10:54  31.01.17
  Аз не искам моите деца да учат, играят, дружат ... с други потенциални заразни и неваксинирани деца. За тях трябва да има специални училища и резервати. Там да си припкат на вол а не да сеят болести... Койт разбрал, разбрал...
 • Курто
  Отговор
  4 00:28  04.02.17
  Парламента ще ваксинирам аз.Такава спринцовка ще им тегля

Напиши коментар:


Публикувай