2 588 1

Внимавайте с думите пред бременна жена

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Бременността е деликатен период в живота на жена, който е съпътстван както от положителни емоции, така и от неприятни - като хормонални промени, страх от раждането, притеснения и тревоги за бебето.

Затова бъдете много тактични и внимателни с думите си, когато срещнете позната или приятелка, очакваща дете. Ето кои изрази трябва да избягвате, тъй като бременните жени мразят да ги чуват:

Колко си огромна!

Това е последното нещо, което една жена, особено в напреднала бременност, иска да чуе някога през живота си. Така или иначе тя също има очи и сама може да констатира този факт.

Ще раждаш по естествен начин, нали?

Това е един от най-омразните въпроси на бъдещите майки, особено на тези, избрали Цезаровото сечение като начин да родят. Да давате съвет на жена как да ражда, е не само нетактично, но и изключително грубо и несъобразително. Това по какъв начин ще ражда една жена, е въпрос на личен избор.

В това състояние не трябва да...

Бременността не е болестно състояние. А и при всички случаи е по-добре да се въздържате да давате непоискани съвети.

Наслаждавай се максимално на свободата си, преди да родиш

Раждането на бебето е най-вълнуващият момент за всяка майка, който тя чака с нетърпение. Освен това няма смисъл да плашите и без това притеснената от всичко ново, което я очаква, жена. Майчинството не е вековно робство, а най-големият подарък за една жена.

По-добре не яж това

Всяка средно интелигентна бъдеща майка е достатъчно добре осведомена по въпросите с храненето по време на бременност и е наясно с отговорността, която носи за своето здраве и за това на бебето вътре в нея.

Изглеждаш уморена

Винаги е по-добре да намериш причина да кажеш на една жена - бременна при това, че изглежда добре, особено имайки предвид, че износването на бебе в продължение на девет месеца съвсем не е лека задача.

Роди ли най-после?

Ако имате бременна приятелка, сигурно е, че в края на бременноста й, ще ви мъчат въпроси от типа на: "Какво се случва с нея?", "Родила ли е вече?", "Какъв е полът на бебето?", "Защо не ми се обажда да ми каже?". Раждането е дълбоко личен, интимен и свещен момент и е изконно право на новородилата се майка кога и с кой ще сподели вълненията си.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • китайче
    Отговор
    1 21:38  02.02.17
    Бременните жени МНОООГОООО трудно се търпят - тоо хормони , тоо скубане на коси , тоо емоций , тоо нерви тоо да не и кажеш нещо абее изобщо луууудаааа работаа !!!

Напиши коментар:


Публикувай