2 590 3

За какво мислят богатите?

Какво е отношението на богатите и успелите хора към парите?

Събина Андреева

Най-заможните хора в света имат по-различно отношение към парите в сравнение с всички останали. До този извод достига Стив Сиболд след поредица от интервюта, които провежда в продължение на три десетилетия. В своята книга „Как мислят богатите“ той извежда общото във философията им по отношение на парите.

Богатство

Богатите виждат парите като средство, което им осигурява спокойствие, свобода и нови възможности, а не като някакво ограничение и необходимо зло.

Спестявания

Богатите търсят начин как да увеличат постъпленията, за да спестят повече, а не от какво да се лишат.

Риск

Най-богатите хора не се притесняват да рискуват и да загубят пари, тъй като правят това, за да увеличат дивидентите си в бъдеще.

Действие

Докато масата разчита на късмета, точния момент или перфектните обстоятелства, богатите действат. И независимо дали са успели или са се провалили, те продължават напред.

Бъдеще и минало

Вместо да съжаляват за пропуснатите възможности в миналото, богатите гледат към бъдещето. Те изповядват философията, че „най-доброто предстои“.

Страст

Богатите трупат състояние, следвайки своята страст. За тях работата е забавление, а не задължение.

Образование

За да натрупаш състояние, са нужни знания, а не диплома. И много успешни примери доказват това.

Комфорт

Богатите вярват, че няма невъзможни неща и не се притесняват да се впускат в нови предизвикателства. Те съзнават, че комфортът не води към растеж. Те непрекъснато "вдигат, а не свалят летвата", за да израстват.

Емоции

Богатите са наясно, че не законите и логиката движат пазарите, а човешките емоции. Те познават отлично човешката природа и се ръководят в действията си от нея.

Оптимизъм

Богатите са наясно със силата на позитивната нагласа и се стремят да се обграждат с оптимисти. В тяхното обкръжение няма място за негативизъм. Погрешното разбиране за това ги превръща в сноби в очите на масата.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Д Кънев
  Отговор
  1 17:54  05.02.17
  За какво мислят богатите а ми как да окрадат другите като Б Борисов и слугите около него и да се обогатят още повече
 • Самолиот
  Отговор
  2 21:34  07.02.17
  С две думи да.
 • КАРМЕН3
  Отговор
  3 21:08  01.03.18
  НЕ Е ТОВА ЗА В.Г.ТУК ТЪПАКА И КРАДЕЦА СА НА ПОЧИТ.ЗАТОВА СМЕ 99.99%.ДЕБИЛИ.ЗАТОВА СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ХАЛА В КОЙТО СМЕ.ЗЛОБНИ,ПРОСТИ, КРАДЛИВИ,ДУХОВНО СМРАДЛИВИ!!!!

Напиши коментар:


Публикувай