5 Февруари, 2017 11:00 3 009 3

За какво мислят богатите?

Какво е отношението на богатите и успелите хора към парите?

За какво мислят богатите? - 1
Снимка: Shutterstock

Най-заможните хора в света имат по-различно отношение към парите в сравнение с всички останали. До този извод достига Стив Сиболд след поредица от интервюта, които провежда в продължение на три десетилетия. В своята книга „Как мислят богатите“ той извежда общото във философията им по отношение на парите.

Богатство

Богатите виждат парите като средство, което им осигурява спокойствие, свобода и нови възможности, а не като някакво ограничение и необходимо зло.

Спестявания

Богатите търсят начин как да увеличат постъпленията, за да спестят повече, а не от какво да се лишат.

Риск

Най-богатите хора не се притесняват да рискуват и да загубят пари, тъй като правят това, за да увеличат дивидентите си в бъдеще.

Действие

Докато масата разчита на късмета, точния момент или перфектните обстоятелства, богатите действат. И независимо дали са успели или са се провалили, те продължават напред.

Бъдеще и минало

Вместо да съжаляват за пропуснатите възможности в миналото, богатите гледат към бъдещето. Те изповядват философията, че „най-доброто предстои“.

Страст

Богатите трупат състояние, следвайки своята страст. За тях работата е забавление, а не задължение.

Образование

За да натрупаш състояние, са нужни знания, а не диплома. И много успешни примери доказват това.

Комфорт

Богатите вярват, че няма невъзможни неща и не се притесняват да се впускат в нови предизвикателства. Те съзнават, че комфортът не води към растеж. Те непрекъснато "вдигат, а не свалят летвата", за да израстват.

Емоции

Богатите са наясно, че не законите и логиката движат пазарите, а човешките емоции. Те познават отлично човешката природа и се ръководят в действията си от нея.

Оптимизъм

Богатите са наясно със силата на позитивната нагласа и се стремят да се обграждат с оптимисти. В тяхното обкръжение няма място за негативизъм. Погрешното разбиране за това ги превръща в сноби в очите на масата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д Кънев

    7 1 Отговор
    За какво мислят богатите а ми как да окрадат другите като Б Борисов и слугите около него и да се обогатят още повече
  • 2 Самолиот

    0 0 Отговор
    С две думи да.
  • 3 КАРМЕН3

    0 0 Отговор
    НЕ Е ТОВА ЗА В.Г.ТУК ТЪПАКА И КРАДЕЦА СА НА ПОЧИТ.ЗАТОВА СМЕ 99.99%.ДЕБИЛИ.ЗАТОВА СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ХАЛА В КОЙТО СМЕ.ЗЛОБНИ,ПРОСТИ, КРАДЛИВИ,ДУХОВНО СМРАДЛИВИ!!!!