4 Февруари, 2017 09:23 970 2

Хаосът в здравеопазването е незапомнен

  • илко семерджиев-
  • петър москов-
  • здравеопазване

Министър Семерджиев коментира, че пръстовият отпечатък е приложен без да има законова норма

Хаосът в здравеопазването е незапомнен - 1
Снимка: БТА

Министър Москов беше санкциониран и в Конституционния съд. Ние имаме една среда, в която на практика няма правила. В системата има незапомнен нормативен хаос. Това твърди новият здравен министър Илко Семерджиев.

По Нова телевизия той обясни защо ще настоява да се задейства процедурата за въвеждането на електронна здравна карта. Семерджиев коментира, че пръстовият отпечатък е приложен, без да има законова норма. Припомни, че тричленният състав на ВАС е обявил акта за нищожен. "Аз не съм Петър Москов, аз не командвам", каза той.

Семерджиев обяви, че предстои обсъждане какви действия да се предприемат. Той ще се събере с експерти още идната седмица. Освен това служебният минситър каза, че въвеждането на пръстов отпечатък е било и икономически неизгодно. По думите му през ноември, преди да се въведе новата система, разходите на НЗОК са малко над 137 милиона.

През ноември след въвеждането на пръстовия отпечатък има увеличение в разходите на касата. Илко Семерджиев обясни още, че пръстовият отпечатък не носи здравна информация. По думите му такава практика няма никъде в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    5 0 Отговор
    с ГЕРБ е свършено
  • 2 ИВАН

    1 0 Отговор
    Лъснаха им мизериите, така както из под топящият се сняг изникват боклуците по улиците