792 5

Как да се преборим с хълцането?

Теодор Николов

Хълцането без съмнение е нещо доста неприятно и дразнещо. Общо взето, то представлява неволево съкращение на диафрагмалния мускул.

Обичайно, то не е нищо повече от моментен дискомфорт, но ако продължи повече от 3 часа, може да причини сериозни болки в корема или да бъде признак на заболяване.

Ето и няколко лесни трика, с които да спрете това неприятното изживяване:

1. Лимонов сок – той съкращава мускулите и облекчава дискомфорта

2. Черен пипер – смелете 3-4 зрънца и вдишайте. Ще провокирате кихане, чрез което ще прочистите дихателната система и ще премахнете хълцането.

3. Вода – това е най-популярният, но често най-неефективния метод, тъй като хората не го използват правилно. Изпийте 4-5 глътки, добре е водата да е по-топла, за да може мускулите да се отпуснат. Може също да направите гаргара с цел спиране на усещанетоКоментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • облекчава дискомфорта
  Отговор
  1 02:22  06.02.17
  Пускате си любими песни + 4х50гр. концентрат и няма да се усетите, кога сте почнали да пеете без да хълцате!
 • Донмутци
  Отговор
  2 09:28  06.02.17
  Посочените методи не работят! Ако наистина искате да спрете хълцането: парче хляб,поръсено обилно със сол. Дъвче се продължитено,без да се преглъща. След малко хълцането изчезва.
 • Грую
  Отговор
  3 09:56  06.02.17
  Хълцането го неутрализирам за няколко секунди чрез принудително уригване, като по този начин изравнявам налягането, но за целта трябва да можете да го правите, като ученик станах специалист в тази област.
 • от компанията
  Отговор
  4 00:22  07.02.17
  издирвасе Емил с багера в района на витиня
 • Лъчо
  Отговор
  5 18:48  08.02.17
  Има и по-ефективна резепта и не скъпа против хълцането... Вземате една бутилка Мастика, малко газ за горене и купувате парче ГМО сланина. Сядате пред телевизора и чакате новините... Отпивате за загрявка от мастиката и гледате съсредоточено сланината... дето и котката не я яде... като започнат новините си намазвате гърлото на три пъти с газ... А като чуете проектопредложенията на политиците, изведнъж се издрайфате върху масата.- И цялото ви хълцане изфирясва... Направо се уригвате от изумление.... След което прескарвате половин час да миете и чистете хола, и след като си легнете повече хълцане не се появява... Гарантирано от опита! С Мастика сме по-силни! Градим чист хол! Уригването враг на народа!

Напиши коментар:


Публикувай