1 657 0

Навици, които увреждат зрението

Теодор Николов

Много от нас се опитват всеячески да се преборят с проблемите с очите. Някои консумират много плодове и зеленчуци, използват на хранителни добавки, витамини, минерали, други носят очила с антирефлексни стъкла, трети залагат на различни упражнения и техники.

Истината е, че около 80% от заболяванията на очите са свързани с неправилен начин на живот. Това означава, че този процент може да бъде сведен до минимум, ако поне опитаме да обърнем внимание на следните фактори:

1. Не търкайте очите си – търкането е опасно поради няколко причини – натискът, който оказвате върху очната ябълка може да увреди повърхността, същевременно могат да влязат микроби, които да доведат до възпаление.

2. Не работете на смесена светлина – тя е дори по-вредна от изкуствената.

3. Използвайте само качествен грим – сенките за очи, спиралата, моливите с изтекъл срок на годност, които дамите ползват, също пренасят бактерии и увреждат кожата. Освен за срока на годност, важно е да се провери качествен ли е наистина продукта. Необходимо е да следите и за хигиената на четките – мийте ги най-малко веднъж в седмицата.Напиши коментар:


Публикувай