629 0

Уъркшоп ще представи нов метод в лечението на хроничната болка

Криоаналгезията набира все по-добро приемане като иновативен метод в облекчаването на болката

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Водещи специалисти в областта на Ортопедията и Травматологията,Неврохирургия и Анастезиология ще представят новости на тема: „ Криоаналгезия под ултразвуков контрол в съвременното лечение на хронична болка“.

Практическият семинар ще се проведе на 7 и 8 Февруари 2017 г. във Втора Ортопедична Клиника на специализирана болница за активно лечение по ортопедия “Проф.Бойчо Бойчев” – Горна Баня.

Специално за събитието като гост лектор ще присъства Д-р Игор Филиповски – съсобственик на специализираната клиника за лечение на болката „Крио Център“ - Копенхаген.

Д-р Филиподски е анестезиолог с дългогодишен опит в областта на регионалната анестезия под ехографски контрол и лечение на болката посредством крионевролиза на периферни нерви с използването на ултразвук.

Специалисти ще демонстрират възможностите на апарата Cryo-S Electric IIс модул за невростимулация. За да представи апарата от най-ново поколение на семинара ще присъства и г-н Едмунд Килбаса - Изпълнителен директор на фирмата производител “METRUM CryoFlex” – Полша.

Криоаналгезията/Крионевролизата на периферни нерви като метод се използва за лечение на хронична болка с различна етиология и локализация, като в областта на медицинска специалност Ортопедия и Травматология може да бъде средство на избор за следните заболявания и състояния:

- Синдром на Болезнено Рамо (FrozenShoulderSyndrom)

- Синдром на Карпален тунел (CarpalTunnelSyndrom)

- Болка след остеотомия по Ганц (GanzOstheotomy)

- Мералгияпарестетика (MeralgiaParesthetica)

- Лумбален фасетен синдром (LumbarFacetSyndrom)

- Болка след колянно ставно протезиране (Painafter TKA)

- Болка след операции на ходилото (Painafterfootoperations)

- Неврома на Мортон (Morton'sNeuroma)

Организатор на събитието е Проф. Христо Георгиев – Началник на Втора Ортопедична Клиника и неговия екип, с любезното съдействие на фирма „ВИ енд ДИ Сървисиз“, официален представител на “METRUM CryoFlex” за България.Напиши коментар:


Публикувай