2 256 0

Перфектната вечеря за 30 минути

Пъстра фритата

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Фритата е ястие от италианската кухня и е нещо средно между омлет и запеканка, консумира се по всяко време – за закуска, обяд и вечеря. Според традиционната рецепта ястието първо се готви на тиган, а после се прехвърля за няколко минути във фурната, но може да изберете само единия вариант. Ето и рецептата:

Необходими продукти:

3 яйца

1 червена чушка

2-3 печурки

няколко маслини

подправки по избор - босилек, риган, черен пипер, сол

30-40 гр. шунка/филе или друго месо по избор

1/2 кофичка кисело мляко

30 гр. сирене по избор

Приготвяне

Нарежете всички продукти на дребно. Разбийте яйцата с киселото мляко и добавете нарязаните продукти. Овкусете с посочените подправки или с други по желание. Изсипете в тавичка и изпечете за около 20-25 минути на около 220 градуса или докато фритатата придобие приятна коричка. Поднесете веднага с няколко лъжици кисело мляко по желание.



Напиши коментар:


Публикувай