Фритата е ястие от италианската кухня и е нещо средно между омлет и запеканка, консумира се по всяко време – за закуска, обяд и вечеря. Според традиционната рецепта ястието първо се готви на тиган, а после се прехвърля за няколко минути във фурната, но може да изберете само единия вариант. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
3 яйца
1 червена чушка
2-3 печурки
няколко маслини
подправки по избор - босилек, риган, черен пипер, сол
30-40 гр. шунка/филе или друго месо по избор
1/2 кофичка кисело мляко
30 гр. сирене по избор
Приготвяне
Нарежете всички продукти на дребно. Разбийте яйцата с киселото мляко и добавете нарязаните продукти. Овкусете с посочените подправки или с други по желание. Изсипете в тавичка и изпечете за около 20-25 минути на около 220 градуса или докато фритатата придобие приятна коричка. Поднесете веднага с няколко лъжици кисело мляко по желание.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА