1 247 3

Първородните деца са по-умни

Анатоли Стайков

Британски учени установиха, че първородните деца в семейството са по-умни от останалите си братя и сестри, след като провели с тях тестове за интелигентност, съобщава в. "Метро".

Таблоидът се позовава на изследване на специалисти от университета в Единбург. Те обясняват явлението с факта, че първородните деца в семейството получават повече умствени стимули и поддръжка при развиването на уменията си от страна на родителите. И това се случва още от най-ранната възраст на потомците.

Явлението обяснява и защо първородните деца в семейството получават по-големи заплати и по-добро образование на по-късен етап от живота си.

В рамките на проучването били изследвани 5000 деца на възраст до 14 години. Оказало се, че децата, които се раждали след първородния наследник, получавали по-малко умствени стимули от родителското тяло. Майките и бащите по-рядко им четели на глас, не им помагали в усвояването на музикални инструменти в същата степен, както при първородните.Още по темата

 • Възпитание без крясъци и шамари

  Възпитание без крясъци и шамари

  Около 70% от българите одобряват използването на "минимално насилие" върху децата – шамари, пляскане, издърпване на ухо, което не е ...
  11.02.2017
  2 410
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 21:34  10.02.17
  Автора на статията, чел ли сте съдържанието и? Ако да, логичния извод е, че първороните деца са по-успешни и причината е че за тях са полагани повече грижи! Това заглавие как го измислихте?
 • един Бял човек
  Отговор
  2 10:08  11.02.17
  Това обръщение към циганите ли е? Когато учех ми даваха за пример учени, поети и пр., че са не знам си кое по ред дете в семейството. С други думи: раждайте по много, за да ви се роди гения, който е петото или шестото дете. А сега: Какво става сред белите хора?
 • бай село
  Отговор
  3 16:37  11.02.17
  Лелеееееее утре си слагам въжето , аз съм по прост от Бати!

Напиши коментар:


Публикувай