Last news in Fakti

12 Февруари, 2017 11:07 9 307 0

Кой е перфектният цвят за вашата коса

  • боя за коса-
  • правила-
  • избор
Кой е перфектният цвят за вашата коса - 1
Снимка: Shutterstock

Промяната на цвета на косата е добър начин бързо да промените външния вид и имиджа си. Изборът на цвят е добре да се съгласува с тена на кожата. Жените с по-светла кожа е добре да избират цвят на косата, който да им придава руменина. Можете да заложите на светли тонове - русо, розово русо, светло кафяво, карамел, а в случай, че искате да подчертаете бледата кожа, изберете черно.

Жените с по-ярко розов тен могат да заложат на червеното. Този цвят за коса би отивал единствено на тях.

А жените с тъмен тен най-добре да се придържат към тъмните нюанси. Заложете на ярки, горещи тонове - тъмен кестен, черен шоколад, тъмен махагон, антрацитно черно, тъмен лешник, златисто кафяво и всички други нюанси на черното и кафявото, които ще подчертаят мургавата ви кожа и ще ви придадат индивидуалност .

Независимо от цвета, най-важно за косата е да бъде здрава и блестяща. Ако третирате косата си с бои, добре е да внимавате какви шампоани, балсами и други средства за грижа за косата използвате. Ето няколко съвета:

- Не използвайте козметични продукти за грижа повече от веднъж седмично, от тях косата бързо ще се омазни, ще загуби блясъка и гъвкавостта си.

- Защитете косата през всички сезони от UV-лъчите. Освен че увреждат, те намаляват и интензивността на цвета.

- Ако често променяте цвета на вашата коса, редовно я подстригвайте поне с 1 см на месец.

- Ако кожата на лицето ви е покрита с лунички, бенки или има и други отличителни белези, не е препоръчително да носите наситени светли или тъмни нюанси, избягвайте платинено русо или гарваново черно. Тези цветове изискват притежателките им да имат съвършена кожа.

- Не използвайте шампоани-оцветители и балсами с натурални масла, скоро след като сте боядисали косата си — те могат да променят вашия цвят. Същото важи и за маските за коса: тяхното влияние е много по-интензивно и непредвидимо за цвета на косата.

Ако следвате тези прости съвети, ще бъдете винаги сигурни в избора на цвят на косата и други средства за нейния перфектен вид!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА