Last news in Fakti

12 Февруари, 2017 03:00 973 0

Козата като средство за обучение

  • коза-
  • училище-
  • обучение

Интересен опит в британско училище

Училище в Брайтън обяви, че дисциплината при учениците се е подобрила значително, след като е бил въведен „клуб с кози“, съобщи „Индипендънт“.

В своя двор училището отглежда пет малки кози. Първоначалният план бил козите дворът да се поддържа, като се е смятало, че пашата може да е добра за него.

Оказало се е обаче, че ефектът върху самите ученици е доста по-осезаем. Те сформирали така наречения „клуб с кози“. Във всяко голямо междучасие, неговите членове отивали при козите, за които се грижели. В същото време им се е преподават уроци за селското стопанство.

Някои ученици дори идват по-рано на училище, за да хранят животните. Смята се, че благодарение на този контакт, учениците се научават да общуват по-добре по между си. Отговорността за животните пък им помага да приемат по-сериозно училищните задължения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА