Last news in Fakti

14 Февруари, 2017 08:07 7 102 1

Съществуват 10 вида любов

  • любов-
  • голяма-
  • трагична-
  • фалшива
Съществуват 10 вида любов - 1
Снимка: Shutterstock

Какво бихте отговорили на въпроса: "Каква е вашата любов?" Оказва се, че има много разновидности на това чувство, и всеки разбира думата "любов" по свой начин.

Нека да видим каква може да бъде любовта и как действа тя на хората.

1. Нова любов

Новата любов е цял куп хормони и емоции. Възхищение, романтика, очаквания и почти никакви конфликти - това е характерно за този вид любов.

2. Любовта-рутина

Въпреки, че свързваме рутината със скука, няма нищо лошо в такава любов. Това е проста любов без въпроси или съмнения. Можете да споделите с партньора си всичко без да криете чувствата си. Ако ви липсват експлозивни емоции, помислите добре това ли е по-важно за вас или усещането за комфорт и щастие.

3. Демонстративна любов

Този вид любов дразни другите, които нямат щастието, демонстрирано във вашата връзка. Вие сте от тези двойки, които забравят, че наоколо има други хора и за вас не съществуват ограничения за проявите на привързаност един към друг. Помислете все пак върху поведението си - може би е по-добре да оставите проявата на нежните си чувства за момента, когато ще бъдете насаме?

4. Безразсъдна любов

Партньорите се опияняват само от факта, че са свързани именно с този човек. Влюбени сте, без да си давате сметка, че извън романтичните критерии, няма никаква друга връзка между вас. Вие не сте готови на всичко в името на другия, нито сте склонни към компромиси един за друг. Тази любов е трудна да се проумее. Важно е да сте наясно с факта, че вие ​​сте с някой, а не сам със себе си.

5. Приятелска любов

Обичате безумно своя най-добър приятел и той би бил идеален партньор за вас, но нещо все не достига. Няма химия, няма тръпка. Такава връзка не бива да се проваля, защото добри приятели по-трудно се намират от партньори. Не бива да забравяте, че приятелството между вас е по-ценно от една романтична връзка.

6. Фалшива любов

Вие толкова много искате тези взаимоотношения да просъществуват, че не забелязвате колко сте неподходящи един за друг. Решили сте, че сте идеалната двойка и продължавате да се преструвате, че се обичате, вместо да позволите на истинската любов да влезе в живота ви.

7. Голямата любовта

Този вид любов има необяснима магия. Тя просто е и ще бъде. Можете да се карате, да се разделяте, да се събирате отново, но на тази земя няма никой, който да обичате повече от този човек и няма по-добър от него. Той е толкова съвършен, че можете дори да започнете да го мразите за това. Страхувате се, че не можете да намерите някой, който да е поне малко като него, някой, който ще ви накара да чувствате това, което чувствате с „единствения”.

8. Заслужената любов

Вие работите за връзката си, правите всичко възможно, за да заслужите любовта си. Винаги сте рамо до рамо, подкрепяте се и си помагате един на друг, дори в най-лошите времена. Не можете да си представите живота един без друг, защото сте изградили този живот заедно. Това не е само истинската любов, а истинският смисъл на живота, и вие наистина заслужавате щастието си.

9. Трагичната любов

Този вид любов е или приключила прекалено рано, или е несподелена. Във всеки случай, този вид любов оставя белег върху душата и носи много болка. Именно този вид любов изисква от вас да я преодолеете, а сърцето ви - да бъде излекувано. Тази любов трудно се забравя, защото е оставила прекалено дълбоко впечатление.

10. Нездравата любов

Знаете, че е неправилно, причинява ви страдание, но не можете да я оставите. Постоянното чувство, че нещо не е наред, ви кара да страдате все повече и в крайна сметка връзката се разпада. Но тази любов, повече от всяка друга, дава най-полезните уроци за живота. Тя помага да разберете каква любов наистина искате. Как бихте искали да се отнасят с вас, какви грешки сте направили, и какъв партньор е подходящ точно за вас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    4 0 Отговор
    Има и други ама тенденционно са пропуснати.