Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 00:30 8 157 10

За ползите и вредите от сутиена

  • сутиен-
  • вреди-
  • ползи-
  • отпускане-
  • гърди
За ползите и вредите от сутиена - 1
Снимка: Shutterstock

Жените носят сутиен, за да изглежда бюстът им красив и добре оформен, но и да бъде здрав. Повечето жени не излизат навън без сутиен, тъй като той, освен че оформя бюста им, може да го направи визуално по-голям, а и прикрива зърната. Жените с по-пищен бюст носят, дори и у дома, тъй като смятат, че така ще предпазят гърдите си от отпускане.

За съжаление, сутиенът, особено ако е много тесен, може да окаже негативно влияние върху развитието на бюста, тъй като го пристиска и пречи на нормалния растеж и оформяне. Затова изборът на подходящ сутиен е много важен.

Сутиенът трябва да е преди всичко удобен, да не ви притиска и смачква, и да е от естествени материи. Какъв модел ще изберте - със или без банел зависи от това как се чувствате по-удобно и как изглеждате по-добре. Като цяло, банелите придават по-хубава форма на сутиена и бюста.

Някои жени се чувстват по-привлекателни и секси без сутиен, но пред тях стои спорният въпрос дали липсата на сутиен води до отпускане на бюста. От една страна, сутиенът поддържа бюста и пречи на гравитацията, тоест пречи на бюста да се отпусне. От друга страна, носенето на сутиен пречи на мускулатурата на гърдите и води до отпускането на бюста. Логичното обяснение е, че работата на мускулите става излишна, тъй като сутиенът изпълнява тяхната функция, което води до атрофирането им.

Това обаче не означава, че сутиенът е вреден. Важното е да не се прекалява с носенето на такъв. У дома можете да си починете от сутиена. Докато при интензивни спортни занимания сутиенът е задължителен, за да придържа гърдите и обира вибрациите по време на тичане, скачане на въже и други спортове, като така предпазва гърдите от отпускане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тити

    14 0 Отговор
    Едно време един познат викаше "най обичам бозки боща" ;)))
    Вени ти не се притеснявай пускай ги близнаците на свобода шапки им не трябват вече се стопля ;)
  • 2 Диди

    7 1 Отговор
    Сутиенът да бил от естественни материали....Да вземем да си го уплетем от естественна вълна ли?Въпрос на вкус.Според мен сутиенът трябва да бъде удобен,да не престяга гърдите.Да бъде хубав,с нежна дантела,..да изглежда супер секси.Една жена трябва сама да се хареса,като се погледне в огледалото,това повдига и съмочувствието.Да не забравяме мъжете....когато жената е с хубав сутиен,гърдите са оформени,изглеждат секси,то тази гледка няма как да бъде отбегната от мъжете.
  • 3 гост

    4 5 Отговор
    Я най - добре си носете сутиен постоянно , че като го махнем и оооооо чудо . Ц.ци на пъпа . Или пък : аааааа ти нали имаше ц.ци ? Къде отидоха ? Или : оооо божеее , веднага да си слагаш сутиена . По - грозно нещо не вях виждал .
  • 4 Бай Този

    4 0 Отговор
    Я,пак нащо Вени,спец по вино,любов,секс и сутиени.
  • 5 Gest

    9 0 Отговор
    Хубавите ц.ци не мож ги скри!
  • 6 onq s konq

    2 4 Отговор
    Ас на моита съм и забранил сутиен да слага!То по принцип и не и требват!А па и това са излишни пари!
  • 7 КОРК

    5 0 Отговор
    Вени, нито сутиен, нито рокля, нито каквато и да е дреха ти трябва - дибидюс гола ще си таман. :-)
  • 8 хах

    0 2 Отговор
    Според мен дали да се носи сутиен или не зависи от "боцките". За някоя мадама с боцки тип "На дакел ушите" или "печени чушки" по-добре да не махат сутиените.
  • 9 бубету до ГОСТ

    2 0 Отговор
    Абе ГОСТ ти да не си гей случайно? Какво против циците до пъпа имаш? Щото ако не ти става кура от тях работата е сериозна. Мъж да не се възбужда от големи цици е като жена да не се възбужда от конски пишки.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.