3 351 1

Триковете за ускоряване на метаболизма

Триковете за ускоряване на метаболизма
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Метаболизмът е процес на преобразуване на консумираната храна в енергия. Скоростта на тази преработка се отразява на външния вид. Ако човек употребява повече храна, отколкото изразходва, енергията се преобразува в мазнини. Ето как да изразходваме правилно храната, която поемаме:

1. Спазвайте хранителен режим

Балансираното хранене е необходимото условие за ускоряване на преобразуването на храната в енергия. Разделете дневното количество храна на няколко приема - най-добре 4 или 5. И се хранете всеки ден по едно и също време. Най-калоричната храна приемайте на закуска. Закуската е най-важното хранене, ако искате да ускорите метаболизма си.

2. Определете необходимото ви количество калории

Оптимизирайте вашия хранителен режим, за да ускорите важния за организма химически процес метаболизъм. Нужно е внимателно да прецените разхода на калории и необходимата ви енергия за деня. Изчислете дневните си калории и намалете количеството.

3. Тренирайте редовно
Правете кардио тренировките 3-4 пъти в седмицата.Те помагат на калориите да изгарят.

4. Пийте вода с лимон
За да задействате всички процеси в организма, е необходимо сутрин да изпиете чаша вода с лимон. Лимонената киселина е важна за хармоничния енергиен цикъл на организма, а и помага за подобряване на имунитета.

5. Внимавайте с диетите
Диетата или по-скоро правилното хранене трябва да стане начин на живот, а не еднократно хапче за отслабване. Диетата топи не само мазнините, но и мускулната маса, а прекратяването й води до натрупване на нови мазнини.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Morgoth
    Отговор
    1 07:46  16.02.17
    Искате да ускорите метаболизма си? Сигурни ли сте в това??? Рецептата е много лесна - започвате да се тъпчете с по 3-4 хил. килокалории на ден, качвате 20-30 килограма и сте готови - вече имате по-бърз метаболизъм. Виж за да изглеждате добре горните правила може и да помогнат.

Напиши коментар:


Публикувай