12 444 9

7 съвета, ако искате да имате бебе

Трикове за забременяване

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Ако сте решили, че искате да имате бебе, съществуват някои трикове, които ще помогнат на вас и партньора ви да увеличите шансовете си за зачеване и да подготвите организма си за здравословна бременност. В случай, че бременността не настъпи след година опит, и двамата партньори трябва да се изследват.

Ето няколко хитринки, с които ще увеличите значително шансовете си за забременяване:

1. Фолиева киселина, витамин Е и цинк

Фолиевата киселина е важна, както за зачеването, така и за правилното развитие на гръбнака и мозъка на бебето в първите етапи на бременността. Без достатъчно фолиева киселина съществува риск от "спина бифида" (гръбначният мозък не успява да се затвори през първия месец на бременността). Ако не искате да пиете фолиева киселина на таблетки, можете да си я набавите като консумирате повече храни, богати на фолиева киселина - зелени листни зеленчуци (спанак, броколи, къдраво зеле), грах, боб леща, цвекло и авокадо.

А партньорът ви трябва да увеличи приема на храни, богати на витамин Е и цинк - сирене и боровинки. Изследвания сочат, че тези храни увеличават възможността от забременяване почти четири пъти.

2. Спрете цигарите

Освен всички други негативни ефекти, цигарите се отразяват зле на нивата на естроген и на овулацията. Така че, за да увеличите вероятността от забременяване, откажете цигарите или поне ги намалете.

3. Регулирайте теглото си

Наднорменото или поднормено тегло определено може да създаде проблеми при зачеването. Потърсете варианти, с които да регулирате теглото си.

4. Спорт

Активният начин на живот и редовните тренировки засилват циркулацията на кръвта в целия организъм, а това неминуемо се отразява благотворно и върху репродуктивните способности, както на мъжа, така и на жената.

5. Правилната секс поза

Най-подходящите пози за пълноценно достигане на сперматозоидите до яйцеклетката са мисионерската и тази, при която жената е легнала по корем, а мъжът е плътно над нея. Ако жената е седнала или изправена по време на акта, шансовете да забременее са минимални.

И не бързайте да ставате след края на половия акт. Добре е в този момент да останете да лежите в леглото поне десетина минути.

6. Секс преди овулация

Сперматозоидите могат да се задържат в матката и маточните тръби в рамките на 2 - 3 дни. От своя страна яйцеклетката остава само за 12 - 24 часа. Правенето на секс преди овулация увеличава шансовете, че ще има активни сперматозоиди в момента, в който яйцеклетката е готова за оплождане.

7. Без стрес

Само мисълта, че искате да забременеете, колкото се може по-скоро, може да предизвика стрес. А това определено може да наруши овулацията при жените и да намали либидото и на двамата партньори.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • фхйгхк
  Отговор
  1 16:52  18.02.17
  аз само за секс се сещам ама де да знам не ги разбирам толкоз
 • Хараламби
  Отговор
  2 16:57  18.02.17
  Правило 5: "Ако жената е седнала или изправена по време на акта, шансовете да забременее са минимални". Значи ли това, че тези пози може да се ползват вместо презерватив?
 • Млад човек
  Отговор
  3 17:39  18.02.17
  Че кой има пари за това в България.То едвам парното,бензина и храната се плащат.Скапана държава
 • макс
  Отговор
  4 19:26  18.02.17
  Ти пий противозачатъчни па да видим дали след време ще можеш от подобни глупости много от цените се увреждат .

 • Плодовития
  Отговор
  5 19:51  18.02.17
  Някоя от 18 до 45 год. С тегло до 65 кг. Ако изка да забременее да заповяда нищо чудно и близнаци да роди.
 • Грую
  Отговор
  6 20:40  18.02.17
  Колкото сте по-млади и съответно вероятността да забременеете е по-голяма, така че правете деца до 30-33г., че после става много по-трудно.
 • Г(Е)РОБ
  Отговор
  7 02:58  19.02.17
  Лозето не ще молитва а мотика... А козата бате си сака пръч!
 • Бай Този
  Отговор
  8 10:31  19.02.17
  Точно така Вени,широко разтворени бедра и дълбока сеитба.
 • кучето шаро
  Отговор
  9 14:07  19.02.17
  ин виво и ин витро

Напиши коментар:


Публикувай