1 093 0

Доналд Глъвър ще се превъплъти в образа на Симба в новия "Цар лъв"

Култовата анимация Цар лъв оживява с нова игрална версия

Доналд Глъвър ще се превъплъти в образа на Симба в новия "Цар лъв"
Милена Трачева

Култовата класика „Цар лъв“ е поредната анимация на Дисни, която ще получи своя игрална версия. Тази новина бе оповестена още през септември миналата година, но сега, от филмовата компания обявиха имената на актьорите, които ще се превъплътят в образите на лъвчето Симба и величествения му баща — Муфаса.

За ролята на малкия Симба е избран актьорът Доналд Глъвър, а ролята на Муфаса отново е поверена на Джеймс Ърл Джоунс, който през далечната 1994 г. озвучаваше неговия персонаж.

Вече е решено, че новата лента ще бъде смесица от игрално кино и 3D анимация.

Режисьор ще е Джон Фавро, който миналата година направи римейка на друга класическа анимация на Дисни — „Книга за джунглата“. Фавро обяви имената на двамата актьори, избрани да изиграят главните роли във филма, чрез публикация в Туитър.

Пълнометражната игрална версия на анимацията, получила две награди „Оскар“ и награда „Златен глобус“, е поредната анимация на Дисни, която се връща към живот, след "Алиса в страната на чудесата", “Книга за джунглата“ и „Красавицата и звяра“.

Дисни вече подготвя игрална версия и на анимационния филм „Малката русалка“, в чийто саундтрак ще участват Лин Мануел Миранда и композиторът Алън Менкен.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай