Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 12:45 1 467 0

Жена без ръце счупи световния рекорд за палене на свещи (ВИДЕО)

  • световния рекорд-
  • палене на свещи-
  • без ръце-
  • гинес-
  • адриана ирене ернандес-
  • рекорд

Мексиканката е превърнала в недъга си в своя сила

Жена без ръце счупи световния рекорд за палене на свещи (ВИДЕО) - 1

Жена, родена без ръце, получи място в Книгата на световните рекорди на Гинес, след като за 1 минута запали огромно количество свещ... с крак.

Адриана Ирене Ернандес от Гуадалахара, Мексико, счупи рекорда миналата седмица по време на гостуването си в италианското телевизионно шоу Lo Show dei Record.

Ернандес запали 11 свещи за 60 секунди, с което счупи предишния рекорд, поставен от мъжа, посветил живота си на рекордите на Гинес — Ашрита Фърман, който за същото време успява да запали 7 свещи.

Паленето на свещи с крак е само един от многобройните таланти на 39-годишната мексиканка. Тя е адвокат и автор на няколко книги, като същевременно работи усърдно за приобщаването на хората с увреждания в родната си страна.

Заради недъга си, Ернандес се е научила да използва своите крака по същия начин, по който би използвала и ръцете си, ако имаше такива. Тя пише, готви, държи мобилния си телефон, реше косата си и дори си слага грим с крак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА