598 0

Jay-Z е първият рапър приет в Залата на славата за автори на песни

Церемонията по 48-ото въвеждане ще се състои през юни в Ню Йорк

Jay-Z е първият рапър приет в Залата на славата за автори на песни
Снимка Архив АП/БТА
Милена Трачева

Рапърът Джей Зи (Jay-Z) има няколко причини да бъде щастлив.

По-малко от месец, след като светът разбра, че той и съпругата му Бионсе (Beyonce) очакват близнаци — той получава едно от най-големите признания, с което един текстописец може да бъде удостоен.

Джей Зи стана първият рапър, който ще бъде въведен в Залата на славата за автори на песни.

Заедно с него, през 2017 г., с тази чест ще бъдат удостоени още Кенет "Бейбифейс" Едмъндс, Макс Мартин и Джими Джам енд Тери Луис.

Церемонията по 48-ото въвеждане ще се състои през юни в Ню Йорк.

Всяка година, само няколко текстописци, чието творчество е оценено като "богатство за световната култура" биват въвеждани в залата на славата.

Името на американския рапър ще застане редом до иманата на творци като: Марвин Гей, Боб Дилън, Доли Партън, Брус Спрингстийн и Майкъл Джексън, които бяха въведени в залата на славата при предишната церемония.

"Залата на славата за автори на песни" е американска организация, създадена в подкрепа на заслужили композитори и автори на популярни песни в САЩ, както и на млади таланти.

Тя е дъщерна организация на американската Национална академия за популярна музика. Създадена през 1969 г. от Джони Мърсър (текстописец и композитор), Абе Олман и Хауи Ричмънд, нейната цел е да признава успехите на авторите на песни. От 1993 г. до 1998 г. организацията е ръководена от Франк Синатра.

САЩ

Напиши коментар:


Публикувай