249 1

Изгонете зимата с маскарад и музика!

Започна ежегодният карнавал в швейцарския град Люцерн

Милена Трачева

Маскирани музиканти, инструментални групи и оркестри превзеха улиците, алеите и площадите на стария швейцарски град Люцерн, за да отбележат началото на ежегодния уличен карнавал и края на зимата.

По време на шестдневния карнавал, карнавалните групи (Guggenmusiken) създават радостна какофония със своите инструменти, а хилядите маскирани гости и жители на града пеят и танцуват, за да прогонят зимата и да оповестят началото на Великия пост за католиците.

Централно място в карнавала в Люцерн заемат пищните костюми и Гугемузикантите (Guggenmusiken) — хора, които свирят на духови и ударни инструменти. Те са събрани в многобройни сдружения и сами се грижат за ушиването и заплащането на своите костюми, които всяка година са различни и изключително пищни и пъстри.

Карнавалът в Люцерн всяка година започва с масови паради и шествия на т.нар. „Мръсен четвъртък“. Веселбите продължават и през т.нар. „Дебел понеделник“ и приключват с тържествена церемония вечерта на „Дебелия вторник“.

Швейцария


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Соломон Вагенщайн
    Отговор
    1 13:31  23.02.17
    Кажете,как да изгоним болшевиките /комунисти/ от България ??? Зимата е дар Божи за разлика от вируса на червения еврейски интернационал.

Напиши коментар:


Публикувай