2 406 0

Утре може да е късно да промените живота си

Утре може да е късно да промените живота си
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

В тази лирична, но и забавна, лекция за TED Елизабет Лесър описва лековития процес, при който изоставяме гордостта и отбраната, за да дадем път на искреността и разкриването на душата.

"Не трябва да чакате ситуацията да е "на живот и смърт", за да изчистите взаимоотношенията, които имат значение за вас. Направете първата смела крачка към другия.", споделя тя.

Няколко години по-рано лекарите откриват рядка форма на рак на кръвта на по-малката сестра на Елизабет – Маги. Единствената надежда е трансплантация на костен мозък. Елизабет се оказва подходящият донор. Тя обаче настоява преди процедурата двете да се опитат да изгладят отношенията си с цел това да създаде среда, която да благоприятства трансплантацията и да намали риска от отхвърляне. Процесът научава и двете сестри колко важно е да бъдеш честен със себе си и с другите.

„Тя каза нещата, които винаги е искала да каже. Направи нещата, които винаги е искала да направи“, разказва Елизабет за сестра си. „Същото се случи и с мен. Споделях открито това, което мисля, но по-важното е, че се опитах да насърча и другите да направят същото в общуването си с мен“, разказва Елизабет за процеса, през който минават двете сестри.

Елизабет споделя своите три извода, до които е стигнала: първо, оголете душата си; второ, опитайте се да останете отворени за промяната, когато се изправите пред някаква трудност или болка, и трето, от време на време спирайте да въртите като хамстер колелото на живота и обърнете внимание на ценните неща в живота.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Напиши коментар:


Публикувай