1 807 1

5-те най-важни прозрения, до които всеки мъж трябва да стигне

Модата не е само блясък и нови дрехи - тя е стил и добър вкус

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

"Първо кажи на себе си какъв искаш да бъдеш, после направи каквото трябва, за да станеш такъв." или "Първо разбери кой си и едва тогава се облечи подобаващо."

Епиктет, философ, 55 сл. хр.

Ако мъдрите мисли на този древногръцки философ са успявали да достигнат умовете на хората от древността, то днес, те едвам се прокрадват в съзнанието на модерния човек.
Изглежда съвременният мъж е по-склонен да броди из усойните блата на лошия вкус и неудобната мода, отколкото да се вслуша в съветите на модните специалисти.
И въпреки това има изключения, които някак успяват да се издигнат над общото и да покажат стил и класа с външния си вид.

Ето 5 съвета от списание „Ескуайър“, които всеки мъж трябва да следва ако иска да бъде стилен.

1. Разберете, че официалните обувки не превръщат автоматично една дреха в официална или стилна.

2. Една добра инвестиция, която всеки мъж трябва да направи, е покупката на качествени панталони и намирането на надежден и кадърен шивач. Независимо каква дреха си купите и какъв размер е, шивачът ще може да го подобри значително. Панталоните пък трябва да са ви по мярка и да не се разливат. Изисканият и консервативен стил диктува долната част на панталона да покрива горната част на обувката и малко от връзките.

3. Осъзнайте, че обличането на костюм не ви прави елегантен и делови. Въпреки твърденията, че костюмите са отживелица, те си остават една от най-важните дрехи, които всеки мъж трябва да има в гардероба си. Но не мислете, че обличайки някой стар, избелял костюм или такъв, който не ви е по мярка, ще ви направи елегантен и спретнат.

4. Носенето на "крещящи" дрехи не означава, че сте в крак с модните тенденции. За да правите впечатление не е нужно да се забелязвате сред тълпата от няколко километра разстояние. Съчетавайте цветовете и не носете твърде много аксесоари.

5. Не забравяйте, че понякога най-простите облекла са най-стилни и впечатляващи.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Morgoth
    Отговор
    1 15:06  26.02.17
    Какво не му харесвате на официалния ми анцунг?

Напиши коментар:


Публикувай