26 Февруари, 2017 05:46 4 486 2

5 факта, които повечето стюардеси знаят, но вие най-вероятно - не

  • самолет-
  • факти-
  • летене-
  • пътуване-
  • стюардеси

Независимо колко често летите със самолет, има неща, които сигурно не знаете за пътуването по въздух

5 факта, които повечето стюардеси знаят, но вие най-вероятно - не - 1
Снимка: shutterstock

Никой не е по-наясно с полетите и вътрешния правилник в самолетите от стюардесите.

Изданието „Бизнес Инсайдър“ е изровило 5 малко известни факта за летенето със самолет, които повечето обикновени пътници най-вероятно не знаят.

Физически не е възможно да отворите някоя от вратите на самолета по време на полета. И все пак ако се опитате, ще бъдете изгонени

Анет Лонг, стюардеса с 13-годишен опит в летенето, разказва, че макар да е физически невъзможно да се отворят вратите на самолета насред полета, ако опитате да направите това ще си навлечете големи неприятности. Безразсъдните опити на някои пасажери, да скочат от самолет по време на неговия полет, винаги завършват с арест и белезници при приземяването на машината. В някои случаи, пилотът дори може да извърши аварийно кацане, за да изхвърли неразумния пътник от полета.

Самолетите не са толкова чисти, колкото изглеждат

Микробиолози са установили, че масичките в самолетите са най-нехигиеничното нещо на борда. На тях пасажерите извършват най-различни нехигиенични дейности, като например да сменят памперсите на своите бебета. Въпреки, че всяка повърхност в самолета се почиства и забърсва след всеки полет, това невинаги се прави старателно.

Можете да вземете своята електронна цигара на борда, но самолетът няма да излети ако сте взели своя Samsung Galaxy Note 7

През последните години, списъкът с предмети, които е забранено да казвате на борда се увеличи с няколко, които се смятат за опасни и взривоопасни.

Министерството на транспорта на САЩ напълно забранява на борда на самолетите, които излитат, кацат или извършват вътрешни полети на територията на страната, да се качват устройства Galaxy Note 7.

Стюардесите не получават възнагражденията си докато самолетът не излети

На стюардесите се плащат само летателните часове, без престоя на летищата или работата им по време на слизането или качването на пътниците. Това означава, че дори работният им ден да продължава 12 часа, те ще получат възнаграждение само за 6 от тях, по време на които самолетът е бил във въздуха.

Вие наистина трябва да избягвате да ползвате водата на борда

Едно от нещата, които не трябва да докосвате на борда на един полет е водата. Ако водата не е бутилирана, то е по-добре да стоите жаден. Всяка стюардеса ще ви каже, че водните системи на борда почти никога не са чисти и всяка от тях знае, че по време на полет не трябва да пие топла вода, кафе или чай.

Установено е, че един на всеки осем самолета не успява да покрие стандартите на Агенцията за безопасност на водата, а 15% от изследваните водни системи на въздухоплавателните средства, съдържат потенциално вредни и опасни бактерии


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Lilli Stoimenova

    2 0 Отговор
    Защо , обаче не споменавате, че някои компании качват на борда питейна вода в специални контейнери за всеки полет?
  • 2 Оня с лаптопа

    1 4 Отговор
    Извинете, но много лесно може човек да излезе през врата та на самолета, дори по време нта полет. Не се изискват даже никакви познания по въпроса с техниката... Единственното и достатъчно условие е???? - да се наядете с трушия кисели краставичик, френско сирене, зелени домати и някаква вмирисана скумрия и други подобни нещица. Е, ако се изпуснете няколко пъти в салона, самите пасажери ще ви хванат и ще ви изхвърлят навън... Лошото е, че ако нямате парашут...няма как да се върнете в салона... Проста работа!