4 396 1

Идеалното меню за пречистване на червата

Естествен начин за активизиране на метаболизма

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Забързаното ежедневие често ни принуждава да ядем неща с ниска хранителна стойност. Те ни засищат бързо, но за тялото е невероятно трудно да преработи голяма част от тях, които остават под формата на шлаки по червата. Идеята на менюто, което ви предлагаме, е да изхвърлите всичко, което се е натрупало в червата ви и не позволява на тялото да действа с пълна сила. То е извънредно подходящо, за да активизирате по естествен начин метаболизма си. Допълнителен ефект от спазването му е, че ще намалите значително киселинността в стомаха си. Подбрани са лесни за преработване храни, които обаче буквално изстъргват мазнините по пътя си.

Неслучайно, във всеки един от дните се консумира сусамов тахан, олио от ленено семе и топла вода. Сусамовият тахан е богато на калций, засища и дава енергия, което го прави идеалния старт на деня.

Лененото семе пък е най-щедрият източник на омега киселини – 3 и 6. Ленът е основен унищожител на токсини, като подпомага работата на черния дроб. Освен това е добър за кожата, косата и ноктите и забавя стареенето.

Топлата вода свива стомаха, успокоява го и балансира телесната температура.

Примерно меню:

Ден 1

Закуска: чаша топла вода, 1 с.л. сусамов тахан, плод (ябълка, круша, праскова)
Обяд: 200 г броколи на пара, 30 г пармезан, салата от краставици с 1 с.л. олио от ленено семе
Следобедна закуска: 50 г тиквени семки
Вечеря: бобена чорба

Ден 2

Закуска: чаша топла вода, 1 с.л. сусамов тахан, плод по избор според сезона
Обяд: Салата от царевица със зелен лук и 1 с.л. олиио от ленено семе, 40 г кашкавал
Следобедна закуска: 50 гр ядки или сушени плодове по избор
Вечеря: качамак

Ден 3

Закуска: чаша топла вода, 1 с.л. сусамов тахан, плод по избор според сезона
Обяд: аспержи на скара, 2 домата с магданоз и 1 с.л. олио от ленено семе
Следобедна закуска: 50 г конопено семе, накиснато в малко кисело мляко
Вечеря: червена леща

Ден 4

Закуска: чаша топла вода, 1 пълна супена лъжица сусамов тахан, плод по избор според сезона
Обяд: 300 г моркови на пара, 1 глава червено цвекло с 1 с.л. олио от ленено семе , 50 г козе сирене
Следобедна закуска: 5 -10 сушени сливи
Вечеря: крем супа

Ден 5
Закуска: чаша топла вода, 1 с.л. сусамов тахан, плод по избор според сезона
Обяд: 400 г зелена салата с 2 краставици, зелен лук и 1 с.л. олио от ленено семе
Следобедна закуска: 50 г сухи червени боровинки
Вечеря: супа от коприва

Ден 6

Закуска: чаша топла вода, 1 с.л. сусамов тахан, плод по избор според сезона
Обяд: 2 броя авокадо, 1 зелен лимон, 50 г биволска извара, 1 с.л. олио от ленено семе
Следобедна закуска: 5-6 фурми
Вечеря: 350 г зелева салата

Ден 7

Закуска: чаша топла вода, 1 с.л. сусамов тахан, плод по избор според сезона
Обяд: 300 г варен ориз с 1 с.л. олио от ленено семе
Следобедна закуска: 50 г годжи бери
Вечеря: крем супа от грах

През целия период пийте по около 2 л вода на ден и избягвайте всякакви други напитки.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гощо (гост)
    Отговор
    1 08:26  25.02.17
    1-ви ден; 4-ка кюфтета с гарнитура боб и лютеница! Поливате с 5-6 големи бири!

Напиши коментар:


Публикувай