Last news in Fakti

25 Февруари, 2017 10:49 937 0

Ателие за мартеници в НЕМ

  • ателие-
  • мартеници-
  • нем
Ателие за мартеници в НЕМ - 1

От 15 февруари до 5 март Националният етнографски музей и Задругата на майсторите от София организират изложба-базар на мартеници. Майсторките Елизабета Иванова, Надежда Ганчева, Цветанка Абаджиева, Величка Георгиева, Николина Нейкова и Елена Бутакова изработват над 300 модела мартеници предимно от естествени материали – вълна, памук, дърво и метал. Шестте майсторки се стремят да възпроизвеждат най-напред традиционните образци на мартеници, като всяка според своите възможности и въображение развива по уникален начин тази традиция.

В рамките на кампанията на ИЕФЕМ – БАН „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ за създаване на модерен образователен център в музея, ще бъдат проведени две ателиета за мартеници за деца на 18 и 25 февруари от 10 до 16 часа. Входът е с редовни билети за музея, като събраните средства ще се използват за ремонта и оборудването на бъдещия образователен център. Материалите за мартениците са осигурени от ИЕФЕМ.

Ателие за мартеници в НЕМ

Открит е дарителски DMS номер, чрез който всеки желаещ може да подкрепи създаването на Образователния център с 1 лев, като изпрати SMS на номер 17 777 с текст „DMS MUZEY”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА